OTKRIVAMO: Božo Dimnik, koji je Mesiću posudio novac za stan, obogatio se na vaginalnim čunjevima

Autor: Irena Divković Milanović

Možda bi i danas bivši predsjednik stanovao u Ilici da nije bilo Dimnikovih vaginalnih čunjeva

Kada je izbila afera oko kupovine dva Mesićeva luksuzna stana i nakon što je objavljeno da USKOK obavlja predistražne radnje zbog sumnje u legalnost akvizicije atraktivnih stanova u podsljemenskoj zoni koje je je bivši predsjednik platio gotovo dva milijuna kuna, u javnosti se počelo špekulirati otkuda mu toliki novac. A kada je bivši predsjednik rekao da su mu novce posudili tajanstveni prijatelji mediji su počeli objavljivati imena eventualnih dobročinitelja koji, eto, iz rukava, izbace dva milijuna kuna, za svog prijatelja Mesića. Tako se špekuliralo da su Mesiću novce mogli posuditi obitelj Lijanović, Tomislav Antunović, vlasnik hotela Antunović u Zagrebu i brojnih benzinskih crpki, Tomislav Dragičević bivši čelni čovjek Ine te na koncu Hetem Ramadani, Albanac sa slovenskom adresom.

Nije Ramadani nego Dimnik

Hrvatska javnost je za Ramadanija mogla dva puta čuti. Prvi put kada je otvorena istraga Uskoka zbog sumnjivih ugovora Ramdanijeve ljubljanske tvrtke Salbatring s Inom, a drugi put kad je objavljeno kako je on posudio milijune bivšem hrvatskom predsjedniku za kupnju dva nova stana u podsljemenskoj ulici Borčec. I kada se situacija s Mesićevim stanovima počela prilično komplicirati javnosti se obratio ugledni slovenski lobist Božo Dimnik koji je ustvrdio da je on, a ne Ramadani, svom prijatelju Mesiću dao milijune za kupnju novih stanova. Tada sam se odlučila istražiti tko je zapravo taj ljubljanski lobist koji pripada vrhu društvene ljestvice. Osim bliskog prijateljstva s Mesićem, Dimnik je poznat i kao predsjednik društva Hrvatsko-slovenskog prijateljstva. Inače, bivši hrvatski predsjednik s Dimnikom je ljetovao i ribario na Hvaru, a početkom 2007. mu je dodijelio hrvatsko odličje – Orden hrvatskog pletera. Njegova je kćerka dr. Diana Dimnik, vlasnica farmaceutske firme u Ljubljani, rado viđena na svim najvažnijim VIP zabavama. Sa suprugom Tomažom Mihelčičem posjetiteljica je koncerata sezone.

Mesićeva prijatelja bije glas velikog Playboya

Na zabavi Diners Club Exclusive Božo i Diana fotografirali su se i s Kevinom Costnerom. Otac i kćer rado izlaze i skupa pa su tako pozirali i sa popularnom splitskom pjevačicom Danijelom Martinović. Diana je svojedobno bila i faca s naslovnice slovenskog časopisa Finance. U rujnu 2007. postala je suvlasnica Dermatološko – medicinskega centra Dimnik -Žgavec. Već tada Diana je bila i vlasnica farmaceutske firme Medias International. Dimnika bije glas i velikog Playboya, a niti njemu nije teško pozirati u društvu Playboyevih zečica. Bez Dimnika nije proteklo niti predstavljanje jahte Brioni 44 u ljeto 2010. godine. Šarmer Dimnik bio je u društvu jedne atraktivne doktorice. Iza svjetskog jet-setera skriva se iznad svega inteligentni poslovni čovjek. S obzirom na rodbinske veze, njegovo je ime često u orbiti. Dimnik je stric bivšeg direktora slovenskog Petrola, počasnog konzula Monaka u Sloveniji, Marka Kryžanowskog. Spomenut je i kao pozadinac u preuzimanja nekadašnjeg slovenskog ljetovališta Pinesta u istarskom Novigradu koji je preuzeo jedan slovenski poduzetnik.

Dimnikova vila u Umagu nije imala dozvolu

Tu nekadašnju kranjsku ekskluzivnu nekretninu član Upravnog odbora društva Hrvatsko-slovenskog prijateljstva Robert Širnik preuzeo je početkom 2010. preko firme Levant. Transakcija je poprimila obrise afere budući se Širnika optuživalo da "je spretnim manevrom besplatno dobio približno 40.000 četvornih metara velikog zemljišta u Novigradu, koje je posredno prije bilo u vlasništvu Republike Slovenije". Širnik je u Hrvatskoj poslovao od 2004. preko firme Orlekom sa sjedištem u Mihovljanu, potom Immobiliare Universo u Umagu (toj je firmi ime promijenjeno u Silboris), zatim tvrtke Jadranske pomorska straža iz Pazina te umaškog Levanta. Sam Dimnik u Hrvatskoj nije poslovao ni preko jedne firme, ali je godinama ljetovao u Umagu gdje ima vilu uz more. Ta je luksuzna vila s bazenom sagrađena bez dozvole. U neposrednoj su blizini i vile Diane i Marka Dimnika, članova njegove najuže obitelji. Rado je lovio na Pelješcu, a ribario i ronio po cijelom Jadranu. Tomu je pridonijelo obiteljsko nasljeđe. Dimnikov je otac bio šef svih lovišta Kraljevine Jugoslavije, a k tomu je obitelj posjedovala dio Save od Ljubljane do Litije. Lov i ribolov tako će obilježiti i Dimnikov život i donijeti mu međunarodne važne kontakte.




'Hrvati su za svoju državu bili darežljiviji od Slovenaca'

Naime, član je "Zelenog bratstva" međunarodne udruge ribolovaca koji imaju veze posvuda u vrhovima politike i diplomacije pa je tako, kako je sam opisivao, lobirao za priznanje Slovenije pa Hrvatske u Njemačkoj, Vatikanu i u vrhovima euro politike. Sudjelovao je i u prikupljanju donacija za neovisnost dvaju republika, a iz tog doba prepričavo je anegdotu iz SAD-a kako su Hrvati za svoju državu bili darežljiviji od Slovenaca. Hrvati su davali po 1000 dolara, a Slovenci u pravilu 100 dolara, tvrdi Dimnik. Nije nepoznanica da je Jadran svojedobno istraživao sa slavnim Jacquesom Cousteauom. Roberta Redforda učio je pecanju ribe na suho 1992 .na Novom Zelandu, a ti su kadrovi ušli u film "Rijeka sjećanja" u kojem glumi i Brad Pitt a Redfor je i direktor. Na Aljasci svake godine po mjesec dana lovi ribu, a život mu se odvija između Europe, Sjeverne Amerike i Australije. Dom mu je u Ljubljani gdje živi prosječno tri mjeseca. Pustolovni život Dimniku prije svega omogućuje financijska samostalnost. Naime, on je šezdesetih otišao nakon završenog studija medicine u inozemstvo i trgovao medicinskom opremom u Švicarskoj, Njemačkoj, Lichtensteinu i Italiji. Dugo godina je posjedovao stan U St. Moritzu što mu je također pomoglo biti u blizini važnih osoba.

Tajna Dimnikova bogatstva na vaginalnim čunjevima




No velika je nepoznanica kako se Dimnik obogatio na vaginalnim čunjevima. Riječ je o proizvodu tvrtke Femcom, koji pomaže ženama riješiti problem stresne inkontinecije nakon porođaja. Sam Dimnik mi je svojedobno u razgovoru za Slovenske novice rekao da je Femcon izumio dr. Stanislav Plevnik iz Ljubljane prije dobrih 25 godina te ga je zamolio za marketinšku pomoć, kako bi proizvod prezentirali šire u svijetu. Dimnik je u tom trenutku imao tvrtku u Švicarskoj, koja je bila registrirana za distribuciju medicinskih proizvoda. Inače, u opisu djelovanja Femcoma piše kako uz osnovnu zamjenu pomaže ženama u postizanju orgazma nakon porođaja i to u svim životnim dobima. Pitala sam Dimnika je li taj zaključak rezultat nekih studijskih istraživanja, na što mi je on odgovorio da Femcon ne stimulira ženski orgazam te kao izumitelj, proizvođač i distributer to nikada nije tvrdio. Možda je, kazao je Dimnik, u opisu djelovanja Femcoma koje sam mu spomenula, došlo do neke nenamjerne greške, jer je neki južnokorejski distributer to neovlašteno naveo u nekim revijama. Bilo kako bilo Bože Dimnik se obogatio na vaginalnim valjcima, od čijeg bogatstva je veliku korist izvukao i njegov prijatelj Stipe Mesić. Naime, Dimnik mu je posudio velike novce za luksuzne stanove, a kada će mu, bivši predsjednik posuđeno vratiti "samo nebo zna".

Autor:Irena Divković Milanović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.