Facebook

Šokirao i policajce! Samo je upao u postaju i rekao što je napravio

Autor: Dnevno

Prizor koji su policajci jutros zatekli na mjestu zločina na Pagu ostavio ih je u šoku.

Djeca, najstarija sestra od osam godina, dvije mlađe sestrice od sedam i pet godina te najmlađi brat od tri godine, još su bila u snu, u pidžamama. Bilo je tek 6.45 sati ujutro. Njihov otac Josip Rođak prvo je uhvatio jednu djevojčicu i s balkona je bacio na popločeni put. Potom se vratio u kuću i jedno po jedno dijete bacao na isto mjesto s visine od nekoliko metara.

“Kurvin sine, što si to napravio”, vikala je njegova supruga kada je postala svjesna što se događa. Josip Rođak samo je prošao pokraj nje, spustio se u prizemlje kuće u Ulici bana Josipa Jelačića u Pagu, izašao van, sjeo u automobil i odvezao se na policiju.

Djeca imaju brojne ozljede, frakture lubanje, jednom djetetu puklo je plućno krilo. Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, a kako joj se danas stanje kompliciralo, u pripravnosti je bio i Vladin zrakoplov da je hitno preveze u Zagreb. Dijete je vozilom Hitne medicinske pomoći uz pratnju anesteziološkog tima upućeno u KBC Zagreb.

O stanju djece na konferenciji novinare izvijestio je ravnatelj bolnice Željko Čulina.

“Unutar kuće sve je razbacano. Djeca su bila vezana za majku i stalno išla za njom. Sada se svašta priča, da su u obitelji imali ili su trebali imati skrbnika. Da ga je policija trebala nadzirati jer da im je bio poznat otprije. Sigurno je da je on monstrum – rekli su nam na Pagu”, rekao je ravnatelj.

Naime, kako doznaje Večernji list, još prije šest ili sedam godina obitelj je došla pod nazor Centra zbog kćeri koju Rođakova supruga ima iz prvog braka, a koja je navodno nakon toga izmještena iz te obitelji u dom. Potom je, kako neslužbeno doznajemo, Centar pod nazor stavio obitelj i prošle godine, i to zbog najstarije djevojčice.




“Kada je djevojčica došla u školu, imala je vidljive poteškoće u govoru i sve je prijavljeno Centru. Kako su reagirali, zašto nisu ili jesu provjerili kako žive i je li tu bilo zlostavljanja i prije, mora se utvrditi”, rekao je izvor za Večernji list.

Iz policije se neslužbeno doznaje da je Josip Rođak bio prijavljivan zbog prijevara i pronevjera na području Slavonije.

“Samo je ušao u policiju i rekao je da je bacio djecu s balkona, nije rekao zbog čega. Supruga je rekla da su spavali i da ničim nije najavio da će to napraviti”, rekao je izvor.




Ministrica Murganić obišla je stradalu djecu u zadarskoj Općoj bolnici i zajecala vidno potresena: “Ovo je nezapamćen događaj”.

“Želimo vidjeti cijeli tijek događaja, procijeniti kako je Centar skrbio o obitelji, gdje su bili propusti i naposljetku se dogovoriti kako dalje”, dodala je.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.