Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

OSUĐEN POŽEŠKO-SLAVONSKI ŽUPAN: U nekoliko navrata teško ozlijedio vlastitu ženu, no u zatvor neće

Autor: Matea Vidić

Županijsku sud u Karlovcu donio je pravomoćnu odluku kojom Alojza Tomaševića, župan požeško-slavonskog, osuđuje zbog nasilja počinjenog nad suprugom Marom Tomašević, javljaju 24 sata. 

Tomašević je proglašen krivim za dva kaznena djela – kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece, nasiljem u obitelji, a kriv je i za kazneno djelo protiv života i tijela. Zbog svega navedenog osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, s time da mu je izrečena uvjetna osuda, što znači da se izrečena jedinstvena kazna zatvora neće izvršiti ako u vremenu provjeravanja od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Inače, u siječnju mu je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu izrečena nepravomoćna presuda kojom je osuđen na 10 mjeseci uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine. Tada je tamošnju sudac naveo što je Tomašević činio supruzi.

“Učestalo joj je govorio da je luđakinja, glupa kravetina, budala, glupača, fizički je nasrtao na nju, hvatao je rukama za vrat i stiskao te ju šamarao, govorio da će je ubiti, izbosti i rasparati joj grkljan. U srpnju 2016. godine, nakon što se vratio sa službenog puta, a supruga mu rekla da je ondje sigurno bio s ljubavnicom, šakom ju je udario u predjelu oka. U listopadu 2017. nakon što je supruga čula da razgovara na mobitel i pitala ‘Je li te to kuja zove?’, u nakani da je tjelesno ozlijedi, više ju je puta udario po glavi. Potom ju je obuhvatio za vrat i rukama čvrsto stiskao. Kad je oštećenica počela vrištati, rukama je čvrsto uhvatio njezine nadlaktice i rukama i nogama snažno odgurnuo, a tom prilikom je tijelom udarila u radijator”, navodi.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.