Boiseweekly

Osuđen Petrinjac koji je na Facebooku napisao da hrvatske desničare treba baciti u jamu

Autor: Hina

Optužnicom je sudu predloženo da se Sladiću odredi danas izrečena kazna bez provođenja rasprave, što je sud i prihvatio pa rasprave nije ni bilo

Općinski sud u Sisku u utorak je proglasio krivim Milu Slavića (66) iz Petrinje zbog komentara na društvenim mrežama u povodu prikazivanje filma “Huda jama, strogo čuvana tajna” te ga osudio na zatvorsku kaznu od tri mjeseca, uvjetno s kušnjom od godinu dana.

Proglašen je krivim jer je, kako stoji u presudi, “putem računalnog sustava javno poticao na nasilje prema skupini ljudi zbog njihova političkog opredjeljenja, čime je počinio kazneno djelo protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju”.

Optužnica Općinskoga državnog odvjetništva u Sisku teretila je Slavića za neprimjeren komentar objavljen na društvenim mrežama 5. siječnja 2017. u Petrinji, potaknut najavom emitiranja filma “Huda jama, strogo čuvana tajna” na čijem su prikazivanju bili saborski zastupnici Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović, sisački biskup Vlado Košić, predsjednica sisačko-moslavačke Županijske skupštine Ivanka Roksandić i župan Ivo Žinić.

U svojem komentaru Slavić je napisao: “To su sve domoljubi kojima je cilj da Republiku Hrvatsku što više opljačkaju, a da krivnju prebace na Tita. Tito je umro davno, a mene zanima kada ćemo se riješiti ovih samozvanih demokrata da i njih strpamo u jamu, gdje im je i mjesto.”

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.