Marko Lukunic/PIXSELL

Ostvaruje se ono što smo najavili: Vladar iz sjene Franjo Luković, Hanžekovićev prijatelj iz trilaterale preuzima EPH

Autor: Dnevno.hr

Na njegovo mjesto dolazi čovjek iz Izdavačkog savjeta EPH, bivši ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego.

Franjo Luković dao je ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora EPH-a, samo godinu dana nakon imenovanja na tu poziciju. Postaje jasno da se kreće prema onom što smo već pisali, potpunom preuzimanju EPH-a iz ruku Hanžekovića i njegove kćeri Ane.


>>> Luković i Odak su ratni profiteri, ZABA nikad nije prodana Talijanima!


Na njegovo mjesto dolazi čovjek iz Izdavačkog savjeta EPH, bivši ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego.

Franjo Luković jedan je od najistaknutijih hrvatskih bankara koji je na čelu Zagrebačke banke bio 23 godine, do veljače 2015. godine, nakon čega se posvetio drugim poslovima, među ostalim privatnim ulaganjima i savjetničkim poslovima. Tri mjeseca nakon odlaska iz ZABE, na “iznenađenje” svih, ulazi u NO EPH-a.

U tjedniku 7dnevno već smo najavljivali ovakav ishod stvari i Lukovićevo preuzimanje EPH-a.


>>> Hanžekovića hitno napuštaju partneri, Luković preuzima EPH i priprema ga za konačnu prodaju strancima


Nakon što je odjeknula vijest da Marijan Hanžeković boluje od raka gušterače u EPH-u postalo je jasno da će Luković preuzeti vodstvo. Neovisno o ishodu Hanžekovićeve bolesti, Franjo Luković postat će novi predsjednik uprave i preuzet će sve konce iz ruku Hanžekovićeve kćeri Ane. Cinici bi rekli kako je i vrijeme da stvarni gazda uzme sve u svoje ruke, jer se od trenutka preuzimanja EPH u javnosti spekulira kako je on uz Mamića i Bandića najveći tajni dioničar EPH, što se kao i u slučaju ‘Večernjaka’ vjerojatno nikada neće otkriti jer Luković ima strašno zaleđe, kako u politici tako i u pravnim i poslovnim krugovima.




Luković se zadnjih godina prometnuo u glavnog poslovnog partnera Marijana Hanžekovića. On je prije godinu dana neočekivano nakon 20 godina otišao s mjesta čelnog čovjeka Zagrebačke banke na mjesto šefa Nadzornog odbora EPH!? Prema riječima ljudi iz najvećeg medijskog koncerna u Hrvatskoj, sve najznačajnije strateške odluke u zadnje vrijeme donosi upravo on, a Hanžeković i njegova kći Ana samo su izvršitelji.

Nije nikakva tajna da je sadašnja uprava EPH nesposobna jer svi su im novi megalomanski projekti neslavno propali pa su Luković i Hanžeković zbog lošeg financijskog stanja nedavno morali na brzinu “upumpati” oko osam milijuna kuna privatnog novca da bi mogli isplatiti plaće zaposlenicima.

Sada će, čini se, sve sjesti na svoje.




Podsjetimo, tjednik 7Dnevno je pisao i kako je Luković Hanžekovićev prijatelj iz “trilaterale” bio glavni operativac posla oko prodaje “Novog lista”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.