Foto: mojosijek/screenshot

Ostojić docirao ministru Božinoviću i optužio ga da laže: ‘Nije valjda da smo još u prvom razredu pa nismo naučili… nije lijepo lagati’

Autor: Dnevno

SDP-ovac Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova u dvanaestoj Vladi Republike Hrvatske, ne prestaje prozivati aktualnog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra unutarnjih poslova u 14. i 15. Vladi Republike Hrvatske, Davora Božinovića.

Ono što danima pokušava plasirati putem medija, danas je objavio i na svom profilu na Facebooku, u malo opsežnijoj verziji, posebno se osvrnuvši na najavu kako će se izdavanje osobnih iskaznica ubuduće distribuirati tako da se rasterete policijski službenici tog dijela posla. Uz niz navoda u kojima zapravo želi istaknuti koliko je on pridonio radu Ministarstva unutarnjih poslova, dodao je i kako ministar Božinović laže. Njegovu objavu stoga prenosimo u cijelosti:

“Ministre Božinoviću, valjda bismo trebali biti oduševljeni munjevitom reakcijom što ćete napokon iz skladišta izvući nešto što je prije 6 godina napravljeno, za što je 200 kamera kupljeno, cijela infrastruktura postavljena, svi softveri koji mogu pratiti policijsko postupanje osigurani, što je prije 5 godina implementirano u sustav i što je već dalo dobre rezultate.

I onda još kažete da su kamere stare. 5 godina nakon što su kupljene. U ovom vremenu tehnološkog napretka, periodu od 5 godina nastaju novi cijeli gradovi, a di neće novije i kvalitetnije kamere.

Uostalom, prije 5 godina i mi smo bili mlađi, složit ćete se.

Što se tiče priče o izdavanju osobnih iskaznica, nije valjda da smo još u prvom razredu pa nismo naučili da je to upravni posao koji nema veze s policijom pa je distribuciju moguće organizirati u bilo kojem dijelu ministarstva.

To smo, dakle, naučili u prvom razredu.




A prije prvog razreda smo trebali naučiti da nije lijepo lagati.

Pa evo malo činjenica o vašoj tvrdnji kako je prije vas bio potop:

– povučeno je 97,3 % sredstava iz Shoengen facility fonda ili cca 116, 5 milijuna eura (najviše u EU-u ikada)
– 17 milijuna eura je povučeno iz AMIF-a
– jedini helikopteri koji su nabavljeni u Hrvatskoj nabavljeni su u vrijeme dok sam bio ministar
– svi otoci na plavoj granici opremljeni su radarskim sustavima za nadzor Jadrana
– napravljen je Nacionalni pomorski centar
– kupljene su termokamere,
– nabavljeno 11 plovila tipa A, B, C,
– Ivan Kamber jedan brod, Marino Jakominić drugi brod
– mobilna zapovjedna vozila
– mobilni šalterski kombiji
– sustav e-policija
-AVL sustav
– automatsko praćenje vozila
– pet operativno-komunikacijskih centara potpuno je opremljeno
– osigurano 6200 graničnih policijskih službenika (bilo uvjet za ulazak u EU prije 1. srpnja 2013., iako se HDZ nedavno hvalio na plakatima kako ima 6500 graničnih policijskih službenika)
– u Kutini je izgrađen centar za ranjive skupine
– Hotel Porin je kupljen i stavljen u funkciju za smještaj tražitelja azila
– izgrađena dva centra za ilegalne migrante
– izgrađeni objekti za smještaj policajaca na granici (na taj način je organiziran smještaj, umjesto da policajci uplate 18 milijuna kuna firmi koja se zove Macola, koliko su uplatili primjerice lani i da se smještaju po hotelima).




Imao sam samo jedan mandat.
A što ste vi uradili u svom prvom mandatu”, upitao je znakovito Ostojić.

Koji je razlog? Bivši ministar unutarnjih poslova Ostojić ‘povraća’ na Božinovićevu izjavu

POZADINA ŽESTOKIH OKRŠAJA: Zašto je SDP-ov Ostojić izjavio da bi se šefom HSLS-a mogao pozabaviti DORH?

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.