fbpx
Igor Kralj/PIXSELL

OSKUDAN ZNANSTVENI ANGAŽMAN: Fakultet političkih znanosti odbio Grliću Radmanu dati titulu docenta

Autor: Dnevno

Fakultet političkih znanosti u Zagrebu (FPZG) na sjednici Fakultetskog vijeća većinom glasova u četvrtak je odbio raspisati natječaj kojim bi ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman dobio titulu docenta, otkriva Telegram.

Grlić Radman je vanjski suradnik FPZG-a i predaje kolegij Neutralnost u suvremenim međunarodnim odnosima na  poslijediplomskom specijalističkom studiju Vanjska politika i diplomacija.

Neki su profesori otvoreno sporili oskudan znanstveni angažman Grlića Radmana i njegovu slabašnu uključenost u znanost. Fakultetsko vijeće izjasnilo se protiv raspisivanja natječaja.


Ovim natječajem Grlić Radman imao bi priliku na FPZG-u postati docent u naslovnom zvanju. To znači da bi, bez zasnivanja radnog odnosa s Fakultetom, dobio titulu docenta pa bi ispred imena mogao staviti kraticu doc.dr.sc.

Isto tako docentska titula bila bi zgodan put Grliću Radmanu za eventualnu konkretniju suradnju s fakultetom nakon završetka ministarskog mandata.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.