fbpx
Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Osijek dobio prvu ambulantu fizikalne medicine i rehabilitacije za djecu

Autor: Dnevno

U Domu zdravlja Osječko-baranjske županije u Osijeku u utorak je otvorena nova ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju za djecu, a župan Ivan Anušić tom je prigodom rekao da je županija u posljednje četiri godine kontinuirano ulagala u primarnu zdravstvenu zaštitu.

Ravnatelj županijskog Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić rekao je kako je to u Osijeku prva ambulanta fizikalne medicine i rehabilitacije za pregled djece kojoj će se olakšati liječenje jer neće morati odlaziti u Bizovac, ali, dodao je, postupak njezina otvaranja nije bio lagan.

„U mreži HZJZ-a nije postojalo mjesta za otvaranje ambulante ovog tipa, međutim, nismo odustali, već smo uz dodatna obrazloženja o nužnosti ovakve ustanove uspjeli dobiti sve potrebne dozvole. Ordinacija nije prostorno velika, ali udovoljava tehničkim uvjetima koji su potrebni i zapošljava stručnjake i zdravstveno osoblje koje je radilo s najmlađim pacijentima“, rekao je Lukić.

Ordinacija posebno važna neurorizičnoj djeci

Dr. Ankica Firi objasnila je kako je otvorenje te ordinacije ponajprije važno zbog neurorizične djece.

„Otvaranjem ove ambulante ćemo moći doprinijeti ranoj intervenciji kod djece s neuromotornim poteškoćama da bi se postigli što bolji neurorazvojni ishodi i izbjegla veća oštećenja“, istaknula je.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.