ORUŽJE, DROGA I LOVA: Policija razbila lanac kriminala u Istri, evo što su sve zaplijenili!

Autor: Dnevno

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka, dovršili su u suradnji s Policijskom upravom istarskom kriminalističko istraživanje nad više osoba te je tim povodom danas u Puli održana konferencija za medije, na kojoj su sudjelovali voditelj Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka Božo Barbarić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU istarske Mladen Matika i policijski službenik Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka, ujedno i voditelj kriminalističkog istraživanja, Goran Rebić.

”Cilj ovog kriminalističkog istraživanja bilo je suzbijanje trgovanja drogom na području Istre, no kako pokazuju rezultati i predmeti koji su oduzeti, osim suzbijanja zloporabe droge, obuhvatili smo i trgovanje oružjem te smo zaplijenili 20 pištolja, deset marke HS  i 10 marke Crvena zastava” rekao je Barbarić i naglasio kako je ova operativna akcija, kodnog imena Batana, trajala oko osam mjeseci.

Realizacija kriminalističkog istraživanja počela je jučer u Rijeci, kada je sa spomenutim oružjem i 410 komada pištoljskog streljiva uhićen 33-godišnjak. ”U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici jučer su na području Pule proveli pretraživanje osoba i njihovih domova te su pronašli 5500 tableta MDMA, 400 grama marihuane, 40 grama kokaina, digitalne vage, sredstva za komunikaciju i novac”, objasnio je načelnik Sektora kriminalističke policije. Osim jučer pronađene droge, policijski službenici su tijekom trajanja kriminalističkog istraživanja zaplijenili još droge, i to oko 5,2 kilograma marihuane i tri grama amfetamina, a ukupno je od osumnjičenih oduzeto oko 260 tisuća kuna.

Kako je naveo voditelj kriminalističkog istraživanja Rebić, policija je ovom akcijom uspjela spriječiti dolazak droge do krajnjih korisnika, ali i ilegalnu trgovinu oružjem do zemalja zapadne Europe te se u svakom slučaju radi o značajnom preventivnom djelovanju policijskih službenika.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su šestorica hrvatskih državljana u dobi od 46, 40, 35, 33, 28 i 25 godina počinili 12 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dva kaznena djela nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te jedno kazneno djelo pomaganja u vezi s nedopuštenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni će se danas, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, privesti u pritvorsku jedinicu PU istarske te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.