Foto: Screenshot

ORKAN OGORČEN NA PLENKOVIĆEV KRIZNI STOŽER: ‘Medvedu sam vjerovao sve do prije par mjeseci, a sada mu više ništa ne vjerujem’

Autor: Dnevno

Umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Ivica Pandža Orkan koji je preživio potres bio je gost u emisiji Bujica na Z1 televiziji gdje je istaknuo kako ministru Tomi Medvedu više ne vjeruje.

“Medvedu sam vjerovao sve ove godine, do prije par mjeseci, a sada mu više ništa ne vjerujem i kod mene kredita više nema”, rekao je Pandža koji je ogorčen na Plenkovićev Krizni stožer.

“Ne znam što rade Horvat i Medved, ali znam da u Stožeru imaju čak i doktoricu ginekologije. Uz dužno poštovanje, što ona radi tamo? U Plenkovićevom su stožeru trutovi i mnogi drugi ušminkani likovi, u njemu nema mjesta za one koji su spremni ginuti. Sustav Civilne zaštite je zapušten, a HGSS funkcionira samo u Novskoj, gdje ga vodi ratni specijalac”, rekao je.

“Potres sam doživio u svom stanu, u stambenoj zgradi izgrađenoj 1948. godine, koja se nalazi između sisačkog Starog zidanog mosta i bolnice,” opisao je Pandža trenutak udara.

“Sisački most nije nastradao ni u Drugom svjetskom ratu ni u Domovinskom ratu, a sada je petnaestak metara cigle i ograde toga mosta, palo u rijeku Kupu… U 12 sati i 19 minuta bio sam u dnevnoj sobi i dogodilo se čudo… U ratu sam ranjen letio po zraku, međutim, ovo je nešto strašno – puno gore od rata!”, dodao je.

Orkanu je u obnovi razrušena zgrada, srušili su se dimnjaci i nema grijanja.

“Prvi su mi u pomoć došli navijači Torcide, s područja Šibenika, Vodica, Mokošice i Hercegovine… Doslovce su “pojeli” tu ciglu, rasturili dimnjake do kraja i krenuli sve čistiti… Ja sam inače navijač Dinama, a ti dečki su mi nesebično pomogli, radili su nekoliko dana na mojoj zgradi, pa na susjednoj zgradi i na još jednoj”, kaže Pandža.




Zbog ružne poruke upućene navijačima, Orkan je bio prilično žestok prema šefu Civilne zaštite Damiru Trutu.

“Trut je pravi trut! On otvara front i pokazuje da ni Stožer ni Vlada, nemaju nikakvu strategiju. Puštaju takvog lika na televiziju, a on svojim izjavama otvara bokove i navlači bijes navijača, bijes Torcide. Ti dečki nisu tražili ništa, ne znam ni njihova imena, ali ovim putem im se zahvaljujem”, ističe.

Potres je rasturio i zgradu braniteljskih udruga u Sisku – podsjetio je Pandža i nastavio.




“Razbijena je bista i grobnica generala Janka Bobetka, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske”, dodaje.

“Iste firme koje su radile obnovu nakon rata, sada će biti angažirane da obnavljaju Banovinu nakon potresa. Zato apeliram na istražitelje USKOK-a da me pozovu i da ih odvedem pred kuću koja dokazuje kako se kralo, dok još nije srušena i dok dokazi nisu uništeni”, kaže Pandža.

Cijelu emisiju pogledajte u nastavku.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.