Zeljko Lukunic/PIXSELL

OREŠKOVIĆ ĆE IMATI DOSAD NEVIĐEN GOVOR U SABORU: Saznajte koji su razlozi za to!

Autor: A. Pranjić

Prezentacija će trajati pola sata, a Orešković će sam vrtjeti stranice prezentacije. Svakako valja istaknuti kako su za ovakav način predstavljanja mandatara i njegovih komunikatora dva razloga.

U petak će mandatar Tihomir Orešković u Hrvatskom saboru uvesti jednu novinu u svom inauguracijskom nastupu. Naime, sutra bi Orešković trebao biti potvrđen za premijera.

No, njegov inauguracijski govor neće biti klasični, već će svoj program, glavne ciljeve i mjere nove Vlade, kao i svoje ministre i potpredsjednike u Vladi predstaviti PowerPoint prezentacijom, piše Večernji list.

Prezentacija će trajati pola sata, a Orešković će sam vrtjeti stranice prezentacije. Svakako valja istaknuti kako su za ovakav način predstavljanja mandatara i njegovih komunikatora dva razloga.

Prvo, nekada je poslovni čovjek Tihomir Orešković bio predsjednik uprave Plive. Navedenom mediju sugovornik blizak mandataru kazao je kako je u svijetu biznisa Orešković poznat po odličnim prezentacijama. Podsjetimo, u Hrvatsku je za premijera došao s pozicije glavnog financijskog direktora Teve. Osim toga, i prije je mandatar od hrvatskih poslovnih ljudi, pa i čelnika HUP-a dobio pohvale da su bili zaista ugodno iznenađeni prezentacijama koje su kod njega vidjeli.

Drugo, jezična barijera koja bi mogla umanjiti dojam i razumijevanje inauguracijskog govora prezentacijom će manje doći do izražaja. Naime, prvi nastupni govor u kojem se mandatar predstavlja kao premijer iznimno je važan i naciji šalje prvu pravu poruku u kojem smjeru kani voditi Vladu i državu. Orešković će svejedno uz prezentaciju morati i govoriti, no na ekranu će biti i pismeno obrazloženje njegovih poteza, ali i ministara koje je odabrao u svoj tim.

Navedeni medij navodi kako će se na Oreškovićevoj prezentaciji naći 15-ak stranica u PowerPointu, a 80 posto sadržaja odnosit će se na ekonomiju, a 20 posto na društvo. Orešković će u svojoj prezentaciji detaljno proanalizirati postojeće stanje u gospodarstvu, istaknuti najveće probleme i ponuditi svoje viđenje rješenja.

Svakako valja naglasiti i kako je ovo prvi put u Hrvatskoj da će neki premijer u Saboru na ovaj način proći inauguraciju, a prve prave poruke budućeg premijera birači, zastupnici i cjelokupna javnost željno iščekuju.
Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.