fbpx
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Orepić poručio A-HSP-u: ‘Dosta je više, svoja neslaganja iskažite na društveno prihvatljiv i zakonima utemeljen način’

Autor: M. M.

"S druge strane, gospodin Pupovac kao da je jedva dočekao da u svemu ovome prepozna nekakve ustaš", kazao je orepić.

Nakon što je  postaja Gračac članovim A-HSP-u zabranila javno okupljanje u Srbu i naredila da uklone šator, u podužoj objavi na Facebookuoglasio s ei tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i poručio “Dosta je više”

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Kao društvo, ovakve situacije sami sebi ne možemo i ne smijemo više dopustiti.

Pa za ime Boga, ne možete samo zahtjev proslijediti policiji i bez ikakva odgovora i dogovora postaviti šator na nekom javnom mjestu bez obzira hoće li to nekome smetati ili ne.

Gospoda na čelu s gospodinom Draženom Kelemincem, svoja neslaganja s obilježavanjem 27. lipnja u kontekstu u kojem se to godinama radi, trebaju, ako to žele, iskazati na društveno prihvatljiv i zakonima utemeljen način, a ne na ovaj, opće neprihvatljiv.
S druge strane, gospodin Pupovac kao da je jedva dočekao da u svemu ovome prepozna nekakve ustaše i eto nas opet u žiži javnosti s temom u kojoj se kao društvo očito najbolje snalazimo. Nažalost!

Konačno, jasno je da je ovo djelo političara koji na ovaj način hrane vlastite političke ambicije.
Naravno, tu je i redovni krivac i arbitar policija koja je, ovisno o prigodi, ili „proustaška“ ili „propartizanska“ ili „pročetnička“. Besmislice!

Kad netko dovede u pitanje javni red i mir, kao što je to sada slučaj, budite sigurni da će policija odlučno i jasno reagirati. U Srbu nećemo dozvoliti ničiju samovolju.
No, tko treba reagirati kada se dovede u pitanje povijesna istina ili pak neistina?

Zar akademska zajednica na čelu s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti ne bi trebala biti autoritet koji ima snagu reći istinu? Ako to nije, čemu onda služi?

Gospodo iz akademske zajednice, krajnje je vrijeme da izađete iz svojih ureda, osobnih i društvenih komfora, i narodu kažete istinu o 27. lipnju i o svim drugim 27. lipnjima i sličnim datumima. Jasno i sad iskažite znanstvenu istinu i čvrsto stanite uz nju. To bi trebala biti vaša uloga, a ne da „mudro“ šutite i kad sve prođe vodite dubokoumne rasprave o onome što je prošlo. Od vas očekujemo da budete avangarda društva.

Bitno je da svatko preuzme svoju ulogu u kreiranju budućnosti naše domovine.
To je ono što je hrvatskom društvu u ovom trenutku najpotrebnije. Jer ako ovako nastavimo, ubrzo ćemo imati čak i lijevu i desnu matematiku. Mislim da sam dovoljno jasan.

Autor:M. M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.