fbpx
Screenshot

Optužnica protiv Ninoslave Zeković još bez potvrde: Čeka se odluka Vrhovnog suda

Autor: Hina

Županijski sud je lani u veljači vratio Uskoku optužnicu na doradu

Zagrebački Županijski sud neće odlučivati o osnovanosti optužnice protiv bivše zagrebačke pročelnice Ninoslave Zeković i ostalih osumnjičenih za višemilijunske nezakonitosti dok Vrhovni sud ne odluči o zahtjevu obrane da se iz spisa izuzmu dokazi koje smatraju nezakonitima.

Zahtjev za izdvajanjem dokaza, poput zapisnika s istražnih ispitivanja, sutkinja Renata Miličević odbila je na sjednici Optužnog vijeća u četvrtak pa je obrana najavila žalbu Vrhovnom sudu. Sjednica Optužnog vijeća stoga se neće nastaviti dok Vrhovni sud ne odluči o tom zahtjevu obrane.

Zbog nezakonitosti kojima je Zagreb navodno oštećen za više od 151 milijun kuna, Uskok optužnicom tereti šestoro osumnjičenih, među kojima su bivša pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Ninoslava Zeković, njezin zamjenik Boro Kisjelica, ovlašteni sudski vještak Mirko Kožulj te odvjetnik Pero Lozica.


Tužiteljstvo sumnja da je dvoje gradskih dužnosnika pogodovalo vlasnicima tvrtki Studio X, Mala ulaganja, Karantena i Grokomp nekretnine prilikom zamjene njihovih zemljišta za gradske nekretnine. Te su tvrtke svoje nekretnine kojima je prethodno preuveličana vrijednost, navodno na traženje odvjetnika Lozice, mijenjali za podcijenjena zemljišta u vlasništvu grada. Osim njih osumnjičeni su i Ante Barada te odvjetnik Davor Galetović.

Tužiteljstvo tvrdi da se u zamjeni zemljišta za gradske nekretnine Studio X navodno okoristio za preko 64 milijuna kuna, Mala ulaganja i Karantena za nešto manje od 34,5 milijuna kuna, a Grokomp nekretnine za više od 53 milijuna kuna. Zagreb je pritom oštećen za gotovo 152 milijuna kuna.

Nezakonite zamjene zemljišta navodno su se događale tijekom 2007. Najprije su Studio X, Mala ulaganja i Karantena podnije prijedloge za zamjenu zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu za zemljište u vlasništvu Grada na području Trnja, Jankomira, Vrapča i Peščenice i to na temelju nerealnih procjena zemljišta koje je, sukladno prethodnom dogovoru izradio ovlašteni sudski vještak.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.