Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

OPTUŽBE ZA PREMLAĆIVANJE I VEZE S KLICOM SU DEMANTIRALI: Tko su zapravo vlasnici zaštitarske tvrtke s kojom je zaratio Tomašević?

Autor: Iva Međugorac

Zaštitarska tvrtka Bilić-Erić posljednjih je nekoliko dana u središtu pažnje javnosti, i to ponajprije one zagrebačke pošto je njihovo poslovanje s gradom problematizirao gradonačelnik Tomislav Tomašević prozivajući ih radi ugovora temeljem kojih su zarađivali milijune čuvajući prazne gradske stanove i prostore.

Ne bi u tome bilo ništa neobično da jedan od suvlasnika ove tvrtke iz Sesveta nije suprug Mirke Jozić, nekadašnje zagrebačke pročelnice Ureda za gospodarstvo i bliske suradnice pokojnog Milana Bandića Matija Jozić.

Uz njega kao suvlasnik tvrtke spominje se i Slavko Petričević koji je medijske stupce punio prije par godina kada je zagrebačka policija uhitila pokojnog Vinka Žuljevića Klicu, Vladu i Gorana Rajića, Franju Zeleniku i navodnog Klicina vozača Stipicu Brekala, ali i poznatog ugostitelja Nenada Špeka i to zbog navodnih pokušaja napada na ugostitelja Nikolu Buštelja, koji je u to doba bio vlasnik poznatog noćnog kluba Piranha.

Brutalan napad u klubu

U sklopu te akcije policija je uhitila Petričevića i bivšeg vozača Vladimira Šelebaja stanovitog Nikolu Krvavicu. Još tada mediji su ovu sesvetsku tvrtku povezivali s pokojnim Klicom no iz te tvrtke veze su demantirali, a ova uhićenja na koncu su se svela na onu staru narodnu tresla se brda rodio se miš.

Ova tvrtka spominjala se i prije desetak godina, kada je Net.hr objavio ispovijest neimenovanog mladića koji je svjedočio o brutalnom napadu u jednom zagrebačkom klubu.

“Ne znam zašto su me zaštitari pretukli. Popio sam te večeri nekoliko pića, ali nisam bio nasilan. Kad sam u klubu tražio da objese maminu jaknu zaštitar mi je odgovorio da je garderoba puna. Inzistirao sam da se mjesto za jaknu ipak pronađe, a zaštitar je uzvratio da je on neće čuvati. Nakon toga me udario šakom u glavu. Posrnuo sam i pao niz stepenice. Dolje su me dočekala još dvojica zaštitara te me izudarala rukama i nogama. Na kraju su me izbacili van”, tvrdio je stanoviti Marin M.

Njemu su vlasnik kluba Damir Petričević i zaštitarska kuća Bilić-Erić morali isplatiti preko 26 tisuća kuna odšteta radi toga nemilog događaja, međutim, na sudsku odluku o isplati odštete i Petričević i tvrtka Bilić Erić podnosili su žalbe, a priča je vrlo brzo također pala u zaborav.




Priveden i Matija Jozić

I Matija Jozić je 2008. godine priveden u istražni centar Županijskog suda zbog sumnje da je zajedno s dvojicom zaštitara kao suvlasnik zaštitarske tvrtke brutalno premlatio Diega J. ispred nekadašnjeg noćnog kluba Shamballa.

Premda je svu trojicu policija privela nitko od svjedoka na koncu ih nije prepoznao kao napadače pa su nakon ispitivanja i Jozić i zaštitari pušteni na slobodu.

”Teško pretučeni mladić tek se u petak dovoljno oporavio da policiji objasni što se dogodilo kobne večeri te je na slikama prepoznao trojicu djelatnika Bilić – Erića. Za drugom dvojicom nepoznatih napadača policajci još tragaju. Diego J. kobne se večeri ramenom sudario s jednim od direktora Bilić – Erića, zaštitarske tvrtke koju se povezuje s Vinkom Žuljevićem Klicom. Mladić je Joziću prolio piće, zbog čega je došlo do žestoke svađe. Direktor ga je potom pokušao izgurati iz kluba, što je i uspio nakon što su mu se priključila još četvorica pomagača”, pisao je tada Jutarnji tvrdeći da su svi zajedno ispred kluba mladića izudarali šakama, i zadali mu teške tjelesne ozljede.




Međutim, na ispitivanju je suvlasnik Bilić-Erića zanijekao sve optužbe, pa je slijedom toga i pušten na slobodu, dok je protiv nasilnih zaštitara kaznena prijava podnesena redovnim putem.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.