Photo: Patrik Macek/PIXSELL

OPSTRUKCIJA, SABOTAŽA, SUKOBI… Kaos u zagrebačkom HDZ-u nekoliko dana uoči izbora bio je na vrhuncu!

Autor: Iva Međugorac

Uz to što će mladi ginekolog Mislav Herman preuzeti rukovođenje najvažnijim, zagrebačkim ogrankom stranke kao predsjednik te organizacije, s njim u paketu dolaze i kandidati za potpredsjednika zagrebačke organizacije. Radi se o Anti Plazoniću, Frani Barbariću, Zvonimiru Milasu i Mariju Županu.

Ljudi su ovo koji su HDZ-ovcima predstavljeni kao Hermanov tim pa je slijedom toga troje kandidata, od njih 12 prijavljenih za tu poziciju u međuvremenu odustalo od izbora, a dio zagrebačkih HDZ-ovaca tvrdi da se neki kandidati za potpredsjednike nisu mogli ni predstaviti članstvu, da ih se ignoriralo i opsturiralo.

Time je Plenković jasno dao do znanja da u zagrebačkoj organizaciji želi ljude od povjerenje. Opstrukcije su, prema tvrdnjama upućenih, išle toliko daleko da se onima koji mu nisu po ukusu davala baza članstva, no bez telefonskih brojeva.

Zanimljivo je da je od kandidature za šefa zagrebačkog ogranka odustao poznati liječnik Pavo Kostopeč, no to po svemu sudeći nije umanjilo ni Hermanove, ni Plenkovićeve apetite, a sukobi u zagrebačkom ogranku stranke par dana uoči izbora bili su na vrhuncu.

Osim toga, Hermanovu kandidaturu u dijelu stranke smatraju nastavkom suradnje s Bandićem, protiv čega se zagrebački HDZ-ovci posljednjih mjeseci učestalo bune. Naime, jedan od njegovih kandidata za potpredsjednika Ante Plazonić zapravo je Bandićev savjetnik za proširenje Branimirove ulice, dok je Župan djelatnik Studenskog centra.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.