Photo: Marko Dimic/PIXSELL

OPREZ! Zatvorite prozore: U neke dijelove Hrvatske stiže nevrijeme! A evo i kakva će biti subota…

Autor: D.D.

U unutrašnjosti Hrvatske danas će biti djelomice sunčano i nestabilno pa će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti kiše te pljuskova i grmljavine, osobito poslijepodne i navečer, pri čemu je moguće i lokalno nevrijeme.

Na Jadranu će biti pretežno sunčano, no ponekog pljuska može biti ponajprije na sjevernom dijelu u drugom dijelu dana.

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, uz pljuskove i pojačan. Na Jadranu će puhati jugoistočni i jugozapadni, na sjevernom dijelu poslijepodne i sjeverozapadni vjetar.

Najviša temperatura zraka između 26 i 31, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 30 do 34 °C.

U subotu će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti promjenljivo i nestabilno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Prema večeri sa zapada dolazi postupno smirivanje i razvedravanje.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano i vruće. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a na jugu još prijepodne jugoistočnjak.

Najniža temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna od 25 do 29 na kopnu te od 29 do 33 °C na obali, otocima i u unutrašnjosti Dalmacije.




Klimatologinja DHMZ-a otkrila kakvo nas vrijeme čeka do kraja ljeta: Dolazi li napokon do stabilizacije vremena?




Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.