Photo: Patrik Macek/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

OPORBA NE ODUSTAJE: Evo kad donosi zajedničku odluku o smjeni minista Beroša

Autor: Dnevno

Oporba bi u srijedu trebala donijeti zajednički zaključak o SDP-ovoj inicijativi za smjenu ministra zdravstva Vilija Beroša, a trenutnu situaciju komentirao je u utorak predsjednik SDP-a Peđa Grbin, te čelnik Možemo! Tomislav Tomašević.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je u utorak iz Varaždina da ministar zdravstva Vili Beroš mora otići jer se pojedinci bogate na račun njegova ministarstva te zato što je dopustio da bolnice ostanu bez lijekova. Tu je spomenuo i napise medija o cijepljenju kojega nema na Zagrebačkom velesajmu i tvrtku koja se bavi cvjećarstvom a koja je dobila ugovor težak čak milijun i pok luna, za kako tvrde brojni IT-jevci, posao koji se inače naplaćuje oko 15.000 kuna.

Tvrtka za cvjećarstvo posao vrijedna 15.000 kuna naplatila deset puta više

“Javio mi se prijatelj koji se bavi IT-jem, samoinicijativno je pogledao famoznu stranicu ‘Cijepi se’ i rekao mi da oni izrađuju slične stranice i to naplaćuju 15.000 kuna. Nama, ne proračunu, nama građanima jer mi punimo taj proračun to je naplaćeno nekoliko stotina tisuća kuna. I onda se ja služim lažima“, rekao je Grbin koji je dobio istu informaciju.

Upitao je premijera Andreja Plenkovića hoće li i Beroša jednako gorljivo braniti kao što je branio njegova prethodnika Milana Kujundžića, “samo da bi mu mjesec ili dva kasnije pokazao vrata”.

Tomašević: Oporba u srijedu donosi zaključak o SDP-ovoj inicijativi

Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zagreba (Možemo! i Zagreb je naš!) Tomislav Tomašević kazao je kako je saborska oporba pozvana na sastanak koji će se održati u srijedu, a na kojem će se razgpvarati o pozivu na smjenu ministra, te kako će se sve zajedno dogovoriti.

Tomašević drži da je Beroš odgovoran za stanje u zdravstvu, ali i da je uz njega, za to odgovoran i Plenković. Istaknuo je da nije upitno to da je stanje u zdravstvu loše, a problema ima. Pritom je istaknuo nepokrenutu reformu zdravstva te način upravljanja Covid krizom i dug prema veledrogerijama.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.