Patrik Macek/PIXSELL

OPORBA JEDINSTVENA: Ovaj Plenkovićev ministar najgori je u cijeloj Vladi!

Autor: Hina

Zastupnica Mosta Ines Strenja Linić izjavila je u četvrtak, obrazlažući u Hrvatskom saboru zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, da je Kujundžić najlošiji ministar u Vladi.

“Oporba se okupila oko opoziva najlošijeg ministra ove Vlade”, kazala je Strenja Linić te postavila pitanja premijeru Andreju Plenkoviću: “Je li vam u interesu da građani budu zdravi? Urušava li ministar Kujundžić namjerno sustav ili samo ne zna ?”.

Kujundžić je u mandatu napravio “jedno veliko ništa”, ustvrdila je Strenja Linić, a Vlada može zabijati glavu u pijesak i odbijati opoziv i reći da nema osnove za nepovjerenje, ali time pokazuje neodgovornost prema pacijentima, liječnicima i medicinskim sestrama.

Više nema vremena za čekanje na početak reforme zdravstva jer su zdravstveni pokazatelji, rekla je Strenja Linić i pozvala Vladu da preuzme odgovornost.

Potom je nabrojala razloge za opoziv, odnosno sve što je Kujundžić propustio učiniti u svoje dvije godine mandata u hitnoj medicini, primarnoj zdravstvenoj zaštiti i preventivi, na području financiranja i organizacije zdravstva, te u odnosu na bolnički sustav.

Grubo vrijeđao zastupnike i liječnike

“Sve navedeno, kao i grubo vrijeđanje saborskih zastupnika i svojih kolega liječnika, izravno dovodi u pitanje ministrov kredibilitet kao osobe, ali i sposobnost da i dalje nastavi obnašati funkciju ministra”, zaključila je Strenja Linić.




Željko Jovanović ( SDP) u ime predlagatelja je rekao da Kujundžića ne podržava 99 posto građana, a u dvije godine nije napravio ništa konkretno ili pozitivno za poboljšanje zdravstvenog sustava.

Hrvatsko zdravstvo nikada nije raspolagalo s više novca, a liste čekanja nikada nisu bile duže, dok je životni vijek građana sve kraći, tvrdi Jovanović.

“Vrijeme je da se vrati u svoju bolnicu i kao vrhunski liječnik doprinese da kvaliteta zdravstva u Hrvatskoj bude veća jer njegov način upravljanja zdravstvom to neće učiniti”, rekao je Jovanović prozvavši Kujundžića da nije ponudio fiskalno održivo funkcioniranje zdravstva.




HDZ je obećao da će se liste čekanja smanjiti na manje od šest mjeseci u slučajevima koji nisu hitni, a sada imamo situaciju da se ljudi u 2018. godini naručuju za preglede u 2021. godini. To je postignuće ministra Kujundžića, rekao je Branimir Bunjac (Živi zid).

Upozorio je da je po stopi smrtnosti od raka Hrvatska među top 10 država u svijetu. “Čemu služi država ako ne spašava ljudske živote? To je minimum minimuma koji se ne smije prijeći”, poručio je Bunjac.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.