Ophodni brod “Šolta” spasio dvojicu Norvežana

Autor: hina

Brodolomci su plovili prema Visu i kad su uočili da im u jedrilicu prodire more, napustili su je i sklonili se na splav za spašavanje.

Ophodni brod hrvatske Obalne straže “Šolta” (OB-02) danas je oko 14 sati spasio dvojicu norveških državljana čija je jedrilica potonula kod otoka Žirja, u šibenskim vodama.

Kako je priopćio časnik za odnose s javnošću HRM-a Francois Buj, Nacionalna središnjica traganja i spašavanja iz Rijeke (NSTS) dojavila je oko 13 sati u operativno središte Obalne straže i Hrvatske ratne mornarice da su primili signal za opasnost s broda “Adriatic”, koji se nalazi 21 nautičku milju jugozapadno od otoka Žirja. O tome je obaviješten ophodni brod “Šolta” koji je u 13,35 sati oko 27 milja jugozapadno od otoka Žirja uočio gumenjak i splav za spašavanje, na kojoj su bile dvije osobe koje su odmah ukrcane na “Šoltu”.

Brodolomci su u dobru stanju i nisu ozlijeđeni, a naknadno je utvrđeno da je riječ o norveškim državljanima čiji je brod potonuo. Plovili su prema Visu i kad su uočili da im u jedrilicu prodire more, napustili su je i sklonili se na splav za spašavanje.

“Šolta” će brodolomce iskrcati u primoštenskoj luci i ondje će ih prihvatiti djelatnici šibenske Lučke kapetanije. Osim lučke kapetanije o događaju je obaviješteno i ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, stoji u priopćenju.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.