Photo: Patrik Macek/PIXSELL

OPET RAT U SDP-u! NEVJEROJATNO: Je li moguće da im se ovo ponovno događa?

Autor: Iva Međugorac

Drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u trebao bi se održati u subotu, no unatoč tome, rezultati prvog kruga ukazuju na to da bi Peđa Grbin mjogao biti novi predsjednik socijaldemokrata.

Njegov protukandidat Željko Kolar izvesti će senzaciju ukoliko trenutni rezultat uspije okrenuti u svoju korist, premda i sam kroz medije najavljuje vlastitu pobjedu, ona ja najblaže rečeno upitna. Unatoč tome što rezultat ide u njegovu korist Grbin se još uvijek nije opustio, obilazi teren, komunicira sa članovima i nastoji doprijeti do svakog potencijalnog birača, isto čini i Kolar koji tjednima ne staje.

Proveo je kažu u njegovom timu analizu, jasno mu je gdje je podbacio i iznenađenje je itekako moguće. S druge strane, sukobi u SDP-u odavno više nisu nikakvo iznenađenje, no posljednji konflikt koji se događa uoči izbora novog šefa u najmanju je ruku bizaran. Naime, članovi novog u subotu izabranog Predsjedništva pobunili su se radi toga što je među njih ušao bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, pobuna je u jednu ruku razumljiva budući da je Sabo bivši zatvorenik, no s druge strane SDP-ovci su ti koji su ga birali, pa revolt iz njihovih redova pomalo zbunjuje.

Upućeni svjedoče kako će Grbin ukoliko idući vikend postane predsjednik stranke definitivno prvo riješiti situaciju sa Sabom, no ono što nikome u SDP-u nije jasno jest kako to misli učiniti, iako Grbin vrlo dobro zna da će morati nešto poduzeti pošto je Sabo u zatvoru završio zbog pokušaja podmićivanja HDZ-ovih vijećnika. Sabo je kako svjedoče SDP-ovci trenutačno stranci postao veliki uteg, a imidž novog SDP-a teško da će se moći graditi s njime u vrhu, pa se već sada i cijeli izborni proces doima kao uzaludan, a to u Partiji izaziva nove oblike razočaranja, a time i nove probleme.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.