OPAČIĆKA TITRA OKO NJEGA: Big Brother ministričina miljenika

Autor: I. Delić

Djelatnici njezina resora za naš su portal ponovno progovorili o novim problemima koje im stvara ravnatelj splitskog Dječjeg doma Maestral Miljenko Grabar.

Kada bi netko pokušao zbrojiti sve rupe aktualne vlasti, teško da bi pronašao resor u kojem ih nema. Prepun rupa, baš poput švicarskog sira, jest sektor u kojem stoluje prva dama hrvatske sirotinje, Milanka Opačić. Djelatnici njezina resora za naš su portal ponovno progovorili o novim problemima koje im stvara ravnatelj splitskog Dječjeg doma Maestral Miljenko Grabar. Dotični je odnedavno u dom uveo nove i nadasve inovativne metode te tako prema tvrdnjama naših sugovornika nad njima provodi Big Brother metodu.

Naime, Grabar tijekom cijeloga dana nadzire ne samo djelatnike, već i djecu. “Djelatnike naziva na mobitel i moramo mu se opravdavati za vrijeme provedeno na WC-u”, prepričavaju radnici zastrašeni metodama koje neodoljivo podsjećaju na udbaške te dodaju kako njihov nadređeni ovakvim postupanjima zlorabi videonadzor. Osim što voli nadzirati djelatnike, ravnatelj Grabar ljubitelj je putovanja. Tako je svojedobno rakijao po Beogradu, a nedavno je posjetio Crnu Goru te Bosnu i Hercegovinu. Metode i nove oblike rada koje je naučio u tim dvjema susjednim državama primjenjuje i u Splitu bez da ikoga pita za stručno mišljenje.

Za mišljenje nikoga nije pitao niti kada je birao pratnju za putovanja pa su s njime pošle mahom žene. Nimalo jeftin izlet platili su dakako porezni obveznici. Da sve ostane u krugu obitelji, Grabar je nedavno u domu zaposlio sina, a djelatnici se u bunilu pitaju što čeka ministrica Opačić i zašto ne reagira. Odgovor pak sami nude naglašavajući da je ravnatelj njezin miljenik, čije su obiteljske veze duboko ukorijenjene u one partijske. Je li Grabar pod zaštitom stoga što mu je majka bila dugogodišnja tajnica splitskog SDP-a pitaju se djelatnici upirući prstom i u njegove odlične odnose s gradonačelnikom Baldasarom. Odnose koji su mu moguće i osigurali ravnateljsku fotelju iz koje provodi neke potencijalno sumnjive aktivnosti dok Opačić titra oko njega. Jer uz to što maltretira radnike te na druženja s djecom dovodi sumnjive ličnosti, on i dalje ostaje neokrznut. Politika je nažalost kako se za sada čini prste splela i u ovo područje u kojem joj definitivno nije mjesto.

Autor:I. Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.