Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

‘ONA JE PUNO VIŠE OD TOGA’ IDS na sjednici Vijeća Europske stranke liberala: ‘Europa je naš dom’

Autor: Dnevno

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus ovog je vikenda sudjelovao na sjednici Vijeća europske stranke liberala (ALDE) u Rimu. Tomprigodom je poručio kako se samo suradnjom izazovi mogu pretvoriti u prilike, izvijestili su u nedjelju iz IDS-a.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus rekao je kako Europska unija nisu samo fondovi i projekti, ona je puno više od toga.

“Europa je naš dom. Zajednica je to koja se stalno nadograđuje, a mi europski liberali, želimo je nadopuniti s više suradnje, uključivosti, transparentnosti i konkurentnosti”, kazao je.

Paus je rekao da gotovo sve probleme s kojim se Hrvatska suočava dijeli s europskim zemljama: “Zajednički problemi zahtijevaju zajednička rješenja, bilo da govorimo o zaustavljanju pandemije, rastućim cijenama energenata i hrane, bujanju nacionalizma, populizma, pa i ekstremističkih, često nasilnih ideja. Umjesto da svaka zemlja samostalno traži rješenja, načine za prilagodbu na globalne izazove, mi moramo učiti jedni od drugih i usvojiti najbolje prakse. Na taj način europske bi zemlje manje griješile i siguran sam, izazove uspjeli bismo pretvoriti u prilike” , zaključio je Paus.

Delegati gotovo svih 60 političkih stranaka koje čine ALDE raspravljali su o zajedničkim izazovima europskih država i društava te su iznijeli konkretne prijedloge za veću horizontalnu i vertikalnu suradnju unutar Unije.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.