Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

ON UMJESTO RUŽE ULAZI U SABOR! Tko je dečko o kojem bruji cijela Hrvatska?

Autor: Iva Međugorac

Sa svega 19 osvojenih glasova u saborske će klupe ušetati Marko Milanovioć Litre.

Mmladić za kojega nitko u Hrvatskoj vjerojatno nikada ne bi niti čuo da mu svoju zastupničku fotelju nije prepustila stranačka kolegica Ruža Tomašić, koja je bila nositeljica liste Domovinskog pokreta u desetoj izbornoj jedinici.

Premda bi bilo logično da Tomašić u sabornici naslijedi Robert Pauletić drugi po broju osvojenih glasova u ovoj izbornoj jedinici, politika i logika u Hrvatskoj nerijetko ne idu ruku pod ruku. Shodno tome Litre domogao saborskih klupa u kojima će se zadržati godinu dana, dok njegova šefica Tomašić- ne realizira planove koje je zacrtala u Europskom parlamentu.

Litre se inače proteklih 15 godina bavi politikom na lokalnoj razini, a kako je sam tijekom kampanje isticao, u sabornici će se zalagati za racionalizaciju i reviziju državnih službi te za male i mikro poduzetnike. Ali i za manji utjecaj države na život građana te više osobnih, ekonomskih, političkih i državnih sloboda.

Ujedno je riječ o 32-godišnjem ocu jednog djeteta, koji je odrastao u Zagrebu, a čiji je mandat među suverenistima tijekom kampanje izazvao prijepore i raskol. Unatoč tome Tomašić je svoje rekla pa će ovaj mladić u Hrvatski sabor unijeti svježinu.

ŠKORINI LJUDI VJERUJU DA SU POKRADENI: ‘Dobili smo mnogo dojava’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.