Damir Krajac / CROPIX

ON JE UZ MILANOVIĆA BIO GODINAMA! ZNA SVE NJEGOVE TAJNE: Jesu li upravo krenuli prvi problemi za novog predsjednika?

Autor: Iva Međugorac

Grafološki vještaci povrdili su na sudu kako je po njihovom zaključku bivši predstojnik ureda premijera Tomislav Saucha potpisivao sporne putne naloge preko kojih je kako se sumnja u aferi Dnevnice izvlačen novac iz državnog proračuna. Podsjetimo, uz Sauchu je optužena i Sandra Zeljko, bivša tajnica u Vladi bivšeg premijera, a novog predsjednika Zorana Milanovića.

“U potpisima na spornim nalozima nije utvrđeno zastajkivanje koje bi ukazivalo na krivotvorenje”, kazali su vještaci Zvonimir Ćorić i Đuro Črnjak, koji su vještačili indigo kopije potpisanih putnih naloga. Kako javlja Telegram taj dio nije problematičan jer se na toj vrsti kopija još uvijek dobro vide sve karakteristike pisanja. Kada je o Sauchinim potpisima riječ, vještaci su primjetili kako njegov stvarni potpis i parafi dosta variraju, no jednako su tako varirali i potpisi na spornim putnim nalozima. Kako je Saucha ranije spominjao da ima disgrafiju, vještaci su kazali kako se njezini elementi uočavaju kod pisanja teksta, dok su potpisi i parafi automatizirani pa se na njima ne uočava.

“Nije bilo sumnje da je Tomislav Saucha skriptor potpisa na spornim nalozima”, naglasio je vještak Ćorić. Inače, Saucha je u Milanovićevoj vladi bio njegova desna ruka, a preko noći pritisnut upravo aferom Dnevnica pretvorio se u jednoga od Plenkovićevih žetončića.

”Tomislav je bio uz mene godinama, vodio je moj Ured, vidjeli smo se svaki dan i ne želim vjerovati da je to napravio”, tvrdio je svojedobno Milanović aferu šefa svojega kabineta kojega kako je kazao na prvu naznaku afere ne bi izbacio iz stranke. Milanović je tvrdio kako je Saucha njemu blizak čovjek koji nije sudjelovao u donošenju bitnih političkih odluka.

“Nestašan dečko”

”Upravljao je malim iznosima novca, to su bagatele”, lobirao je bivši premijer, a onda je naglo zašutio nakon što je pokrenuta istraga, da bi ga se u konačnici u kampanji u potpunosti odrekao tvrdeći da Saucha nije njegova instalacija.

Inače, Sauchi i njegovoj kolegici Sandri Zeljko na teret se stavlja da su preko lažnih putnih naloga iz proračuna izvukli skoro milijun kuna, jedno je vrijeme Saucha zbog toga dane kratio u Remetincu, a suđenje Milanovićevu najbliženm suradniku počelo je baš usred njegove kampanje za predsjednika Republike.




Da je Saucha nestašan dečko, Milanović je imao prilike svjedočiti i kao premijer i to one prilike kada je na Snježnoj kraljici malo popio pa navrijeđao policajce pozivajući se pritom na kave koje ispija s ministrom policije Rankom Ostojićem. Policija se, tvrdili su svjedoci ovog nemilog događaja, drznula približiti Sauchi kako bi ga zamolila da ne radi nered, no, on je tada na njih podigao ton i počeo vikati da nabije policiju. Inače, i Sauchina supruga Ivana bila je prisna s Milanovićem pa ga je tako primjerice zastupala u sporu s Bandićem, kad ga je ovaj tužio za klevetu. I te prigode, kada je Saucha ušao u okršaj s policajcima, Milanović se do te mjere založio za njega da je ušao u konflikt s Ostojićem, koji je predlagao njegovu smijenu, za što bivši premijer nije htio ni čuti.

Dobro upućeni svjedoče da to Sauchi nije bio prvi put da je malo dublje zavirio u čašicu, više puta ga se znalo viđati kako ispija žestoka pića s osiguranjem bivšeg premijera, ali i na to mu je Zoki progledao kroz prste.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.