fbpx

ON BANDIĆA ISPRAĆA NA VJEČNI POČINAK! U svećenike ga je primio kardinal Kuharić

Autor: Iva Međugorac

Umjesto kardinala Josipa Bozanića čiji je prijatelj godinama bio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, na vječni ga počinak kao predvodnik vjerskog obreda ispraća monsinjor Zlatko Koren.

Riječ je o svećeniku rođenom 1967. godine u Zagrebu, koji je za svećenika Zagrebačke nadbiskupije zaređen 1995. godine, službu župnog vikara obavljao je u Bjelovaru, Zagrebu pa i Svetoj Nedelji, a početkom 2000-tih imenovan je upraviteljem novoustanovljenih župa Uzvišenja sv. Križa u Kerestincu i bl. Alojzija Stepinca za naselja Bestovje-Novaki-Rakitje. Vršio je i službu župnika i rektorata Hrvatskognacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, a u biografiji ovog nenametljivog svećenika navodi se i kako je obnašao dužnost dekana Stubičkog dekanata, član je Povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije, a uz to i povjerenik za parstoral braka i obitelji također u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Uza sve to od 2016.godine vrši službu župnika u zagrebačkoj župni svetog Blaža. Nedavno je monsinjor Koren ustoličen u kapelici sakristije Zagrebačke katedrale za kanonika Provstolnog kaptola zagrebačkog ističući zadovoljstvo što će moći pridonijeti pastoralnom radu, životu katedrale i čitave Zagrebačke nadbiskupije poslije razornoga potresa.

”Ustoličen je u prisutnosti članova Prvostolnoga kaptola zagrebačkog na čelu s Velikim prepozitom Prvostolnoga kaptola pomoćnim biskupom zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom i članova Zbora prebendara Prvostolne crkve”, priopćio je tada Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, a on se pak zahvalio kardinalu Bozaniću na imenovanju. Uza sve ostalo valja spomenuti kako je upisao Pravni fakultet, nakon kojega odlazi na odsluženje vojnog roka, polazio je i Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište te studij na zagrebačkom KBF-u dok ga je zaredio zagrebački kardinal Franjo Kuharić. Inače, Kaptol danas ima 15 kanonika.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.