fbpx
Na fotografiji: Biljana Borzan. Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

OGROMAN USPJEH! Biljana Borzan postaje jedna od najutjecajnijih političarki u Europi, evo kako!

Autor: Dnevno

Hrvatska eurozastupnica Biljana Borzan postigla je u srijedu veliki uspjeh u Bruxellesu. Naime izabrana je za potpredsjednicu socijalista i demokrata u Europskom parlamentu i time je postala jedna od najutjecajnijih zastupnica u EP-u. Socijalisti su naime druga grupa po snazi politička grupacija u Eu parlamentu i ukupno broje 153 zastupnika.

„Zahvaljujem kolegama i novoj predsjednici grupe Iratxe Garcia Perez na podršci i odgovornosti koja mi je ukazana. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji po prvi put ima predstavnika u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu. Odličan rezultat liste na izborima je bio prepoznat i u Bruxellesu,“ kazala je Borzan.

Potpredsjednici imaju veliki utjecaj na politički smjer i donošenje odluka u političkoj grupi, te službene pozicije pri glasovanju. Biraju se političkom pregovorima i tajnim glasovanjem svih zastupnika grupe.


„Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. U Europskoj uniji ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih. Ovime socijalisti pokazuju da premda nismo svi isti – svi smo ravnopravni za europskim stolom,“ izjavila je oduševljeno Borzan nakon izbora na funkciju

Borzan je najavila da će se i dalje boriti za prava potrošača, pacijenata, manjinskih skupina u cilju stvaranja Europe ravnopravnih građana.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.