Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

OGLASILO SE MINISTARSTVO: Evo što kažu o odnosu Frke-Petešića i veleposlanika Želalića, koji je savjetniku dao stan

Autor: Dnevno

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova oglasilo se o odnosu premijerovog savjetnika Zvonimira Frke-Petešića i Ilije Želalića, izvanrednog veleposlanika RH u Alžiru. Podsjećamo, danas je u javnost procurila priča da je obitelj Frke-Petešića bila prijavljena u stanu supruge Ilije Želalića, koji je kasnije imenovan na poziciju izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika RH u Alžiru, oglasilo se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

“Slijedom pojave netočnih natpisa u medijima vezano uz karijerni put g. Ilije Želalića, napominjemo kako karijerni put i imenovanje veleposlanikom g. Želalića nemaju nikakve veze s predstojnikom ureda predsjednika Vlade g. Frkom-Petešićem. Veleposlanik RH u Alžirskoj Narodnoj Demokratskoj Republici Ilija Želalić započeo je diplomatsku karijeru 1993. godine u Veleposlanstvu RH u Alžiru na mjestu savjetnika, a između ostalog obnašao je i dužnost Generalnog konzula u Los Angelesu od 2010. do 2013. godine.

Veleposlanik Želalić karijerni je diplomat u Službi vanjskih poslova, a od strane MVEP-a za veleposlanika u Alžiru predložen je 2018. godine u redovnom postupku, u kojem ni na koji način nije sudjelovao g. Frka-Petešić”, piše u priopćenju Ministarstva.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.