Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

OGLASILA SE MILANOVIĆEVA SUPRUGA: Jednom rečenicom puno otkrila

Autor:

Očekujem promjene, kratko je prokomentirala Milanovićeva supruga Sanja Musić Milanović rezultate predsjedničkih izbora prema kojima je njen suprug postao šef države.

Inače, bez njene potpore Milanović ne bi niti bio kandidat za predsjednika, a vjetar u leđa dala mu je potpisavši njegovu kandidaturu za šefa države, čime se bivši premijer pohvalio i na društvenim mrežama. Milanovićeva bolja polovica, uvijek se držala podalje od politike, pa je tako i tijekom ove kampanje nenametljivo stajala uz njega, bez da je progovorila i jednu riječ.

No, to što je Musić Milanović u kampanji ne nametljiva ne znači da političke okolnosti u kojima se svojedobno, kao premijer nalazio njen suprug nije znala okrenuti u svoju korist pa je tako svojedobno dogurala do neslužbene vladarice hrvatskog zdravstvenog sustava i to do te mjere da su zlobnici tvrdili da je Siniša Varga baš uz njen blagoslov postao ministar ovoga važnoga resora. Milanović je inače svoju suprugu upoznao 91-e godine, u to je vrijeme ona bila studentica medicine, dok je on pod rukom nosio diplomu pravniku, nakon tri godine veze stupaju u brak u kojem su dobili dva sina. Milanovćeva suipruga titulu magistrice znanosti stekla je 99-te godine na Universite Libre de Bruxelles gdje je on bio na službi, educirala se na polju epidemiologije, javnog zdravstva i biostatistike.

Doktorirala je u Zagrebu baveći se debljinom odraslih u Hrvatskoj, prvi koraci njene poslovne karijere bili su oni kada je kao epidemiologinja radila u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, radila je i na Medicinskom fakultetu, a spočitavao joj se angažman oko uvođenja zdravstvenog odgoja u škole budući da je bila angažirana za izradu predmetnih i međupredmetnih kurikula temeljem natječaja Ministarstva znanosti, u to je vrijeme isti resor velikom svotom financira stručni časopis Collegium Antropologicum i to u vrijeme kada je Musić Milanović  njemu objavila osam znanstvenih radova.

Milanović Musić javnost je ponajprije zaintrigirala izjavom o tankim šnitama crnog kruha, ali ta izjava koja je digla lavinu reakcija u javnom prostoru nije zaustavila njenu karijeru, niti je ista stala kada se ovaj povukao iz politike, naime, 2017.godine postaje voditeljica Službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a njen tim iz europskih fondova povlači 30 milijuna kuna. I u prvim danima Milanovićeve kampanje njegova se supruga našla u nezgodnoj situaciji nakon što je portal Srednja.hr otkrio da je rad kojemu je mentorirala dobio Rektorovu nagdradu u netransparentnom postupku.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.