Odzvonilo Milijanu Brkiću? Evo što kaže o ispitivanju i predistrazi koja je pokrenut protiv njega

Autor: Dnevno

Nova afera trese sam vrh HDZ-a! Prema ekskluzivnim informacijama koje doznaje RTL Danas, zamjenik predsjednika stranke i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić na popisu je osumnjičenih osoba zbog predmeta Franje Varge, bivšeg informatičara MUP-a koji je prije mjesec dana pušten iz osječkog zatvora. Upravo je u tom svojstvu ispitan u policijskom Uskoku prije 11. travnja.

Milijan Brkić se prvi put našao u ulozi osumnjičenika. Suočen je s optužbama da je preko Varge presretao računalnu poštu svoje žene Karmen.

Na pitanja u policiji nije htio odgovarati bez svog odvjetnika, pa se branio šutnjom. Spona cijele priče bio je Blaž Curić, bivši vozač ministra Tolušića, ali i kum Milijana Brkića koji poznanstvo s njim nije krio nakon Curićevog uhićenja.

Uz Milijana Brkića u istom predmetu osumnjičen je i njegov brat Jozo i to također da je presretao računalnu poštu preko Franje Varge za sebi jednu blisku žensku osobu.

“Cirkus koji je počeo prije 10 mjeseci, ide dalje, a kao što sam već rekao, u njemu i dalje ne želim sudjelovati. Za sada ću samo nadodati da je sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije”, komentirao je Milijan Brkić za N1 da se protiv njega provode izvidi.

Početkom mjeseca Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je kako vezano uz aferu curenju informacija o elitnoj prostituciji, niti za jednu osobu, pa tako ni za osobe čija su imena u javnosti dovođena u vezu s ovim predmetom, nije utvrdilo osnovanu sumnja da bi počinila kazneno djelo odavanja službene tajne.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.