Odobreno spomen-obilježje djeci poginuloj u Domovinskom ratu

Autor: M. Marić

"Djeca poginula u Domovinskom ratu svete su žrtve. Svi im se svako malo trebamo pokloniti do zemlje", kaže predsjednica Zajednice Julijana Rosandić.

 Spomen-obilježje svoj djeci poginuloj u Domovinskom ratu napokon će biti podignuto u Slavonskom Brodu. Ocjenjivački sud na čelu sa zamjenicom ministra Vesnom Nađ na natječaju koji je raspisalo Ministarstvo branitelja proglasio je najboljim idejnim, likovnim, urbanističko-arhitektonskim i krajobraznim rješenjem ono Petra Dolića i Petre Tončić Lipovščak iz Zagreba, koji su za svoj rad nagrađeni sa 50 tisuća kuna, piše Večernji list.

U znak sjećanja na djecu poginulu u Brodu u tom je gradu 2000. izgrađen spomenik “Djevojčica. Nažalost, jedinstveni spomenik za ukupno 402 stradala djeteta još uvijek nije izgrađen. Ministarstvo je nakon dugog niza godina konačno iniciralo projekt, a spomenik će se također graditi u Slavonskom Brodujer je taj grad u ratu izgubio cijeli razred djece.

U Zajednici udruga hrvatskih civilnih stradalnika izrazili su zadovoljstvo pitajući ipak zašto se na realizaciju njihove ideje trebalo toliko čekati.

“Djeca poginula u Domovinskom ratu svete su žrtve. Svi im se svako malo trebamo pokloniti do zemlje”, kaže predsjednica Zajednice Julijana Rosandić.

Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.