Odbijen prijedlog da otpušteni urednik Jančić gostuje u “Hrvatskoj uživo”

Autor: Damir Kramarić

Gledatelji javne televizije uskraćeni su za potencijalno vruć prilog u kojem bi i Jančić i Popovac mogli pred širokim auditorijem iznijeti svoje viđenje njihova sukoba.

Prijedlog novinara Hrvatske uživo da u jednoj od slijedećih emisija naprave prilog o sukobu Veljka Jančića, otpuštenog koordinatora te emisije i v.d. Glavnog ravnatelja HRT-a Josipa Popovca, koji je inicirao podnošenje kaznene prijave protiv Jančića, odbijen je na uredničkom kolegiju Informativnog programa HTV-a.

Gledatelji javne televizije na taj su način uskraćeni za potencijalno izuzetno zanimljiv i vruć prilog u kojem bi i Jančić i Popovac mogli pred širokim auditorijem iznijeti svoje viđenje njihova sukoba, koji je kulminirao nedavnom Jančićevom ponovnom kandidaturom za Glavnog ravnatelja HRT-a.

Nakon što se kandidirao, da podsjetimo, protiv njege je vodstvo kuće podnijelo kaznenu prijavu zbog navodnih malverzacija s putnim nalozima, a zabranjen mu je i ulaz u zgradu HRT-a. Jančić je, ponovimo to još jednom, kaznenu prijavu prokomentirao riječima “da mu se to v.d. Glavnog ravnatelja, Josip Popovac, osvećuje zato što se ponovno kandidirao za glavnog ravnatelja, te mu je tako umanjio šanse da on postane prvi čovjek HRT-a”.

Unatoč silnoj podršci koju i dalje dobiva od mnogih novinara javne televizije, koji su više puta od vodstva kuće tražili da se kandidatu za Glavnog ravnatelja omogući ulaz u kuću za koju je radio godinama, Jančić ni danas nije uspio ući u zgradu HRT-a.

A jesu li mjere koje vodstvo HRT-a poduzima protiv Jančića naškodile njegovu ugledu, ili su mu možda čak i koristile pri izboru novog Glavnog ravnatelja HRT-a, moglo bi se doznati već na prvim slijedećim sjednicama Programskog vijeća HRT-a, koje će se održati u petak 7. i u ponedjeljak 10. travnja.




Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.