fbpx

Od ponedjeljka HRT-ov Dnevnik vode dva voditelja i traje sat vremena

Autor: A. Pranjić / HINA

Sanja Mikleušević Pavić i Đurica Drobac te Stipe Alfier i Tina Šimurina bit će voditeljski parovi.

S Prisavlja je i službeno priopćeno kako će od ponedjeljka 2. ožujka središnji Dnevnik HRT-a počinjati u 19 sati i trajati jedan sat.

“Novi termin najpoznatije informativne emisije prate koncepcijske i voditeljske promjene te će Dnevnik umjesto jednog voditelja ubuduće uređivati i voditi muško-ženski voditeljski par”, priopćili su s HRT-a.

Sanja Mikleušević Pavić i Đurica Drobac te Stipe Alfier i Tina Šimurina bit će voditeljski parovi. A osim njih u uredničkom timu su još i Stela Kolar Borovčak, Ankica Posavljak, Eugen Husak i Siniša Kovačić.


Sadržajne i vizualne promjene će zahvatiti i Dnevnik u podne. Još jedna novost je kako se na male ekrane vraća i Dnevnik 3 koji će se emitirati u 22 sata. 

Osobe oštećena sluha koje HRT-ove programe prate putem zemaljskih odašiljača od idućeg tjedna će sva tri Dnevnika nacionalne televizije moći pratiti preko vizualno prihvatljivijih DVB titlova na svojim prijemnicima.
Dnevnici HRT-a time će od 2. ožujka biti pristupačniji osobama oštećena sluha jer su tzv. DVB titlovi vizualno znatno prihvatljiviji u odnosu na titlove koji se emitiraju putem teleteksta, priopćila Hrvatska radiotelevizija.

DVB titlovi se uključuju ili isključuju pritiskom tipke na daljinskom upravljaču koja nosi oznaku “SUBTITLE” ili “STTL”, ali, ovisno o proizvođaču, može imati i druge oznake. Reakcije korisnika, kaže HRT, nakon testiranja DVB titlova bile su pozitivne.

HRT navodi da je korisnicima oštećena sluha time osigurao još jednu mogućnost praćenja najvažnijih informativnih emisija.

 

 
 

 

 
 

Autor:A. Pranjić / HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.