screenshoot

OBRAČUN S ‘DESNICOM’: ‘U meni ste vidjeli neprijatelja? E, sad vam to i jesam, ugrozili ste moju obitelj!’

Autor: T. Budak

"Ispada da je udruga U ime obitelji pozivala na linč jedne obitelji. Ugrozili su moju obitelj i zbog toga će odgovarati", kazao je za Novosti Rene Bitorajac.

Vrlo eksponirani glumac, a sve češće i TV voditelj, Rene Bitorajac, otvorio je dušu za srpske Novosti koje su se u potpunosti poistovjetile s njegovim “brigama”.

Tako su novinari ovog medija zaključili da “Hrvati ne razumiju satiru jer su napadnuti zbog pjesme ‘Lijepa moja haubico’, baš kao i Bitorajac zbog pjesme ‘Mi Hrvati’.

Na pitanje “kako proživljava napade desničara”, Rene je odgovorio ovako:

– Sve je bilo vrlo burno i djelomično traumatično, ali što te ne ubije, itekako te ojača. Iako je definitivno više ljudi na mojoj strani i shvaćaju poantu, onaj drugi dio je toliko beskrupulozan da mi je trebalo nekoliko dana da dođem sebi. Nekome sam jako stao na žulj, a kad sam vidio kome, u potpunosti mi je laknulo. Kad sam vidio da me putem svojih medija, portala i televizije žele diskreditirati ljudski, moralno i profesionalno, na najniži mogući način, iznoseći neistine o meni i mojoj obitelji, shvatio sam da u meni vide neprijatelja, a ja im to sada doista i jesam. Metoda gašenja mene kao umjetnika nije uspjela, jer živim, radim i stvaram dalje. Što se problema neshvaćanja mojih uradaka tiče, tu ima i neznanja, i gluposti, i zatvaranja očiju nad situacijom, i ponajviše prepoznavanja njih samih u njima – zaključio je Rene Bitorajac kojem nije jasno zašto se oko pjesme napravio takav “bum”:

– Slične stvari naći ćete u predstavi ‘Spektakluk’, koja je već četiri godine na repertoaru Kerempuha, a prije toga u ‘Magic Act Showu’. Oni koji galame očito ne idu previše u kazalište – kazao je.

Na zaključak novinara kako su “neki bili uvrijeđeni njegovim umjetničkim izrazom” , Rene je odgovorio:

– Nisu bili povrijeđeni umjetničkim izrazom, jer oni to ne priznaju kao umjetnost. Nisam se šalio s reprezentacijom, ona je jedan od tih rijetkih svijetlih trenutaka u kojima pokazujemo natruhe zajedništva. S Crkvom se nisam šalio ja, već na primjer onaj koji je četiri dana nakon izlaska moje pjesme napao predsjednicu i žalovao za NDH u direktnom TV prijenosu. Da jedan mali dio društva simpatizira fašistoidnu ideju, a bitan dio društva, kao što je vlast, to ne osuđuje na adekvatan način, to su činjenice.




Rene Bitorajac se osvrnuo i na konstataciju da je “portal Željke Markić objavio njegovu adresu”:

– Ispada da je udruga U ime obitelji pozivala na linč jedne obitelji. Ugrozili su moju obitelj i zbog toga će odgovarati – rekao je Bitorajac.




Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.