Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

OBJAŠNJENJE PLETERA: Evo gdje su dužni dostavljati hranu, okolna mjesta nisu na popisu

Autor: Matea Vidić

Na službenoj stranici civilne zaštite po pitanju potresa, stoji obavijest u kojoj je istaknuto kako državna tvrtka Pleter “priprema i dostavlja obroke na desetak postojećih lokacija na potresom pogođenom području, na kojima korisnici mogu preuzeti i konzumirati obrok, a ujedno s tih lokacija se obroci dostavljaju direktno najugroženijim građanima. Hrvatski Crveni križ pruža ispomoć u slaganju porcija, nabavci ambalaže i dostavi obroka najugroženijim građanima”, izvijestili su.

Po pitanju dostave hrane u Strašnik, nakon što se u medijima pojavila informacija o mještanima koji obroke nisu dobili, izvijestili su sljedeće: “Svih proteklih dana hrana u Strašnik nije dolazila jer nisu bile iskazivane potrebe. Naime, u Strašniku je do prošlog petka hranu pripremao jedan zagrebački hotel. Kako koordinator Grada Petrinje za 29 naselja nije iskazao potrebe za Strašnik, tako hrana tamo nije ni dopremljena. Iako ni za danas hrana nije bila prijavljena, Pleter je pripremio, a Hrvatski Crveni križ podijelio 160 obroka i 60 kilograma kruha”.

Sada se pak priopćenjem oglasio i Pleter. Prenosimo ga u cijelosti:

“Voljeli bismo pojasniti obveze trgovačkog društva Pleter-usluge d.o.o u procesu dostave obroka na teren.

Priprema hrane za potresom pogođena područja odvija se po nalogu Stožera Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa.

Stožer Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa dostavlja konačnu informaciju o potrebnom broju obroka TD Pleter d.o.o. koji sukladno tome priprema iste. Pripremljeni obroci se prevoze u termički zatvorenim posudama, a lokacije za dostavu i podjelu hrane odredio je također Stožer Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa.

Konkretno, za obroke naručene za grad Petrinju, Predstavnica grada Petrinje dostavlja informaciju o potrebnom broju obroka Stožeru civilne zaštite, a TD Pleter-usluge d.o.o. ima obvezu dostavljati naručene obroke na lokaciju Vatrogasna 57 u Petrinji.




Svaka dostava se uredno potvrđuje potpisom dokumentacije o primitku obroka. Navedeni dokument potpisuju djelatnici HCK.

Lokacije na koje su Pleter-usluge d.o.o. dužne dostaviti hranu su:

VATROGASNA 57, PETRINJA
Zagrebačka 60, Lekenik (DVD Lekenik)
Josipa J. Strosmmayera 156 – MUP
Zagrebačka bb, Sisak, Uradi sam SKLADIŠTE
Vatrogasna ulica 1
Fistrovićeva ulica 1b, Strukovna škola
Antuna Starčevića 1, GLINA (MUP)
Banovac (šator), GLINA
Trg kralja Tomislava 3, SUNJA
Kolodvorska 5, Majur (Prostorije općine)
Josipa Marića 2, Hrvatska Kostajnica
PIGIK, Voćarska ulica 20, Petrinja
LIDL (HGSS), Sisačka ulica 1a, Petrinja
Trg Stjepana Radića 16, Kravarsko (DRUŠTVENI DOM)




Sve ostale lokacije za dostavu kao što je npr. Strašnik prati služba Hrvatskog Crvenog Križa.

HCK s lokacije Vatrogasna 57 u dogovoru s predstavnicima lokalne samouprave dostavlja prijavljene obroke na okolna područja.

Pozivamo sve one, kojima je potreban topli obrok da se prijave svojim predstavnicima lokalne samouprave kako bi bili evidentirani.

Napominjemo kako naši djelatnici nisu dužni dijeliti hranu, ali zbog uspostave sustava prehrane svakodnevno dvije osobe pružaju ispomoć na punktu Vatrogasna 57 tj. na liniji zajedno sa volonterima dijele obroke”, naveli su.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.