fbpx

Obersnel posegnuo u gradsku arhivu i ‘osnažio transparentnog Linića’

Autor: hina

Očekivao sam da će policija htjeti doći do autentičnih dokumenata iz gradske uprave, ali nije, rekao je Obersnel večeras za Hinu, dodavši da uplatnica dokazuje da je 'Linićeva transakcija' bila čista.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel potvrdio je da je u arhivi riječke gradske uprave pronađena uplatnica koja, po njegovu mišljenju, dokazuje da je 880.000 njemačkih maraka, kojima je 1992. trebalo biti kupljeno oružje za obranu, uredno vraćeno i uplaćeno u riječki gradski proračun.

Očekivao sam da će policija htjeti doći do autentičnih dokumenata iz gradske uprave, ali nije, rekao je Obersnel večeras za Hinu. Dao sam nalog da se ti dokumenti pokušaju pronaći, pa je pronađen dio dokumenata iz kriznog stožera, a među njima i uplatnica na kojoj se vidi da je krizni stožer uplatio 880.000 njemačkih maraka u protuvrijednosti hrvatskih dinara u riječki proračun, rekao je Obersnel.


Dodao je da uplatnica dokazuje da je to bila čista transakcija, tj. da je novac najprije bio uplaćen iz gradskog proračuna u krizni stožer, a onda ponovno vraćen u gradski proračun.

Preslika uplatnice, tj. izvještaja o zaduženju za 98,7 milijuna hrvatskih dinara objavljena je danas na Facebook stranici SDP-a. Na uplatnici od 29. rujna 1992. je navedeno da se s računa „pomoć za pripremu i otklanjanje posljedica od ratnih opasnosti“ novac uplaćuje „u korist proračuna Općine Rijeka“.

Iz MUP-a je prošlog tjedna potvrđeno da Policijska uprava primorsko-goranske postupa po zaprimljenom zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva iz Rijeke kojim je policiji naloženo obavljanje nekoliko obavijesnih razgovora vezano za nabavku oružja tijekom 1991. godine za potrebe naoružavanja jedinice Teritorijalne obrane Rijeka.

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić koji je u početku 90- bio riječki gradonačelnik i šef kriznog stožera grada te je izravno sudjelovao u neuspjelu pokušaju kupnje oružja odbacio je u medijima mogućnost da novac nije vraćen u riječki proračun i da nije transparentno utrošen.

Karamarko i Grbić nemaju veze s istragom Slavka Linića

Polančec: Grbić me još 2009. nagovarao na pisanje prijava protiv oporbenih političara
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.