Foto: Davor Pongracic / CROPIX

‘O TOME SE ŠUTJELO!’ Miro Bulj razbija splitsku mrežu uhljeba: Tko je odgovoran za skandal u domu?

Autor: Iva Međugorac

”Zaboili nam uhljebi u sudačkoj nadoknadi”, komentar je to mostova bombardera Mire Bulja na koronavirus koji je ušao u prvi starački dom u Hrvatskoj, i to baš u Splitu, u domu koji je pod upravom županije na čije propuste godinama i sam upozorava.

”Županije su leglo stranačkog uhljebljivanja, a najgora je situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Županija je za ravnatelja ovog doma za stare i nemoćne u Splitu imenovala Ivana Škaričića, bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Omiša koji je propao kao lokalni političar pa je uhljebljen na mjesto ravnatelja doma. Cijenu tog uhljebljivanja plaćaju danas svojim zdravljem štićenici doma koji su očito već danima pokazivali simptome bolesti Covid -19,  ali se o tome šutjelo.

U cijeloj Hrvatskoj život je stavljen na čekanje upravo kako bismo spriječili širenje zaraze među najugroženijim građanima, našim starijima. Slušali smo i slušamo što nam govore stručnjaci, disciplinirano podnosimo kućnu izolaciju da bismo spasili živote, a onda slušamo i gledamo bahate HDZ-ove uhljebe kako lakonski i nonšalantno govore da su štićenici doma 10 dana imali simptome a da oni nisu ništa poduzeli.

Zašto smo sve zatvorili kad se zahvaljujući propustu HDZ-ovog, Sanaderovog i Bobanovog uhljeba virus širi upravo po staračkom domu gdje nikako nije smio doći”, oštar je Bulj koji dodaje:

”Nažalost, župan Boban nije prihvatio moj zahtjev i zahtjev vijećnika Mosta za smjenom Škaričića zbog nesavjesnog poslovanja i minusa u poslovanju Doma za starije i nemoćne kojeg ponavljamo iz godine u godinu. Na svakom godišnjem izvješću jedino su vijećnici Mosta u županiji tražili Škaričićevu ostavku a Boban i Sanader kojeg je Plenković postavio za potpredsjednika Sabora uporno su ga branili.

Hoće li oni koji su ga uhljebili i branili odgovarati ili će samo Škaričić biti odgovoran”, pita se zastupnik na koncu.

PRIČA IZ UHLJEBISTANA! Tko je Ivan Škaričić? Osuđen za zloporabu položaja pa postao ravnatelj splitskog Doma za starije!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.