Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

NOVOG ŠEFA HDZ-ove MLADEŽI PODRŽAVAO JE ZABORAVLJENI KAPITALAC! Iako hvali Plenkovića, on nije premijerov kadar

Autor: Iva Međugorac

Novi predsjednik Mladeži HDZ-a je Maksimilijan Šimrak, koji na tu poziciju stiže sa pozicije predsjednika Mladeži HDZ-a Grada Zagreba, a izborom za predsjednika Mladeži Šimrak je postao član predsjedništva HDZ-a.

“Mladi u HDZ-u nisu samo budućnost nego i sadašnjost. Znamo da su izbori vrhunac demokracije, a glasovanje po modelu jedan član – jedan glas dodatno je podiglo standard provedbe izbora i dalo na važnosti svakom članu naše Mladeži”, izjavio je Šimrak nakon izbora pohvalivši rad predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, ali i cjelokupne vlade koja provodi politike koje su iznimno značajne za mlade posebice u vrijeme globalne pandemije covida-19. Inače je Šimrak nasljednik mladog Ivana Vidiša, sina poznatog hrvatskog diplomata Davora Vidiša koji je godinama aktivan u stranci zajedno sa svojom sestrom. Zanimljivo, Šimrak se u zagrebačkom HDZ-u jedno vrijeme povezivao sa strujom bliskom Milijanu Brkiću, a svojedobno se tvrdilo kako je na čelo zagrebačkog ogranka stranke instaliran unatoč tome što se premijer Plenković zalagao za to da na tu poziciju dođe Fran Viduka. Inače je među mladim nadama HDZ-a podosta zvučnih imena pa je tako primjerice šef mladeži u osječkoj županiji godinama Domagoj Mikulić koji slovi kao kadar župana Ivana Anušića.

Tekvandoašica i mape-up artistica Sanda Livia Maduna HDZ-ov je zaštitni znak u Brodsko-posavskoj županiji, u varažinskom kraju boje mladeži zastupa inženjer logistike Sven Bunta, dok se manekenka Sonja Celišćak povezuje s mladeži Koprivničko-križevačke županije. Uz to što je u karijeri radila kao hostesa, ova mlada dama zaposlena je i u Podravci. Mladi poljoprivrednik Ivan Borović HDZ-ov je vođa u međimurskom kraju, dok je na čelu splitske mladeži perspektivni Filip Odrljin koji je sa svega 25 godina uspio ući u Upravno vijeće Lučke uprave Split.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.