Bjelovar.live

NOVO PRIHVATILIŠTE ZA PSE OSTAVLJA BEZ DAHA: ‘Izgleda kao hotel sa 4 zvjezdice!’

Autor: S.V.

Početkom listopada u Severinu bi trebalo biti službeno otvoreno prihvatilište za pse, odnosno sklonište za životinje, koje je izgradila i uredila Veterinarska stanica Bjelovar.

Objekt je smješten na parceli od 5500 metara kvadratnih i omogućava smještaj za 162 psa po najvišim standardima koje propisuje pravilnik mjerodavnog ministarstva.

“Imali smo inspekcijski nadzor prije dva dana i čekamo zeleno svjetlo,a vjerujem da ćemo ga dobiti jer su nam rekli kako je ovo jedno od dva najljepša i najbolje uređena prihvatilišta za pse u državi, drugo je u Splitu. Uložili smo značajna sredstva i ovaj objekt koji je bio peradarska farma i prenamijenili u prihvatilište za pse. Prostor je grijan, temperatura u boksovima ne smije pasti ispod 5 stupnjeva, uređeni su prostori za prihvat pasa, kupanje, liječenje, za izolaciju i ispust  te uredi za osoblje. Sve je napravljeno u skladu s pravilnicima i važećim zakonskim propisima. Imamo svu potrebnu infrastukturu i kompletna je parcela ograđena” kaže za Bjelovar.live Ante Ćorić, član Uprave Veterinarske stanice Bjelovar i dodaje kako su se odlučili na investiciju jer su imali taj objekt u vlasništu, u suprotnom bi to bilo nemoguće provesti zbog visokih troškova.

Bjelovar.live

U Bjelovarsko – bilogorskoj  županiji ne postoji ovakvo sklonište za životinje i u Veterinarskoj stanici računaju da će sklopiti ugovore s dobrim dijelom lokalnih samouprava.

“Prije svega s Gradom Bjelovarom i osam okolnih općina ali i sa svim drugima koji pokažu interes. Po zakonu sve jedinice lokalne samouprave moraju imati skloništa za životinje i na ovaj način mi im to omogućavamo. Kako će to izgledati u praksi? Građani koji opaze psa lutalicu prvo to jave komunalnom redaru, on potom zove nas i dalje mi sve preuzimamo, od hvatanja psa, potom dovoza ovdje, liječenja ako je potrebno, čipiranja i potom udomljavanja što je glavni cilj. Kao što je poznato eutanazije nema i sve pse koji dođu mi ćemo aktivno udomljavati”, kaže Ante Ćorić.

Bjelovar.live

Prema onome što su novinari ovoga medija vidjeli u šetnji prihvatilištem, mjereno ljudskim mjerilima ovo bi otprilike bio hotel s četiri zvjezdice. U to će se moći uvjeriti i građani jer će moći obilaziti prihvatilište, vidjeti uvjete u kojima psi žive i naravno udomiti ih.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.