fbpx
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NOVO IME STARE STRANKE: ORaH postao Zelena alternativa-ORaH, evo što stoji iza promjene

Autor: Matea Vidić/Hina

Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) priopćio je u nedjelju da su nakon izvještajne skupštine te stranke dopunili ime sa Zelena alternativa kako bi se dodatno istaknula zelena orijentacija, a počeli su i turneju izložbe po Hrvatskoj pod nazivom Put za Europu – izgradimo bolju sutrašnjicu.

“Izložba ‘Put za Europu – Izgradimo bolju sutrašnjicu’ Europske zelene stranke, u kojoj su predstavljene mogućnosti oporavka EU nakon krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, krenula je iz Zagreba na put po Hrvatskoj. Turneju će organizirati ORaH kao članica Europske zelene stranke iz Hrvatske, a izložba će biti postavljena u svim većim gradovima u zemlji, počevši od Osijeka, Rijeke, Slavonskog Broda, Zadra i Pule”, stoji u priopćenju.

Nakon otvaranja izložbe održali su i izvještajnu skupštinu stranke na kojoj je stranka dopunila svoje ime sa Zelena alternativa kako bi dodatno istaknuli zelenu orijentaciju te su poručili kako će na lokalnim izborima prvenstveno nastojati nastupati zajedno s dosadašnjim koalicijskim partnerima. Cilj izložbe je upozoriti da je kriza izazvana koronavirusom pokazala važnost europske solidarnosti.


“Želja zelenih stranaka je osigurati da oporavak doprinese većoj otpornosti naših društava na buduće krize i da zamah u tranziciji prema zelenijem i pravednijem svijetu za buduće generacije”, ističe se u priopćenju.

Predsjednik ORaH-a Zorislav Antun Petrović najavio je da će se kroz izložbu svim građanima Europe predstaviti vizija zelenog oporavka.

Autor:Matea Vidić/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.