Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Novinar HTV-a tuži gradonačelnicu Siska Kristinu Ikić Baniček

Autor: Dnevno.hr

Gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček zabranila je novinaru Ahmetoviću ulazak u Gradsku vijećnicu i praćenje sjednice Gradskog vijeća, te mu javno odgovorila kako je na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća namjerno i nekulturno ometao direktni prijenos sjednice Vijeća za sve građane.

On je stoga krajem lipnja podnio tužbu radi kaznenog dijela klevete. U obrazloženju tužbe, Ahmetović i njegov odvjetnik Antonio Kaleb navode kako nije točno da je novinar Ahmetović na prethodnoj sjednici ‘namjerno i nekulturno ometao direktni prijenos sjednice Vijeća za sve građane’, jer naprosto nije ni bio na toj sjednici, kao niti na prethodne dvije.

Napominju kako nije prekršio pravilo prijave dolaska na sjednicu Gradskog vijeća jer tog pravila ni nema. Novinari pozive dobivaju mailom, a gradske službe bilježe njihovu nazočnost. U samom Zapisniku nije upisano da je Ahmetović bio na sjednici Vijeća.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.