fbpx
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NOVI UDARAC ZA PEĐU GRBINA! Kada je mislio da je prepucavanje gotovo, 300 članova napustilo SDP: Otkrili i hoće li vratiti mandate stranci

Autor: Dnevno

Kao što je bilo ranije i najavljivano, većina vodstava stranačkih organizacija SDP-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odlučila su napustiti stranku, prenosi Večernji list.

Zajedno s njima stranku je napustilo i više od 300 članica i članova.

U priopćenju su istaknuli kako su stranku napustili brojni gradski, općinski i županijski vijećnice i vijećnici, kao i članovi Glavnog odbora SDP-a.

Članstvo odbacuju, ali ne i funkcije

Dodali su kako neće svoje mandate vratiti stranci nego će s današnjim danom postati nezavisni. Ističu kako stranku napušta većina ljudi koji su imali volje, želje i hrabrosti staviti svoja imena kao kandidati za župana, gradonačelnike i načelnike u svojim sredinama u vrlo nepovoljnom trenutku za SDP.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Članstvo u SDP-u napuštaju Damir Đuran – povjerenik SDP-a za ŽO SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije, Slaven Đurđević – potpredsjednik ŽO SDP-a Bjelovarsko-bilogorske Županije, Predsjednik GO SDP-a Garešnica, član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske kao i kandidat za gradonačelnika na proteklim lokalnim izborima te gradski i županijski vijećnik, Sebastijan Svat – kandidat za gradonačelnika Grada Grubišnoga Polja, gradski vijećnik, predsjednik Savjeta za poljoprivredu SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije, Danijela Šoma – predsjednica GO SDP-a Grubišno Polje i članica Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, Antoneta Đokić – kandidatkinja za gradonačelnicu Bjelovara i gradska vijećnica, Valentina Kuhar Šanda – predsjednica OO SDP-a Veliki Grđevac, vijećnica u Općinskom Vijeću i potpredsjednica Općinskog Vijeća Općine Veliki Grđevac, Miro Kolić – predsjednik OO SDP-a Severin i jedan od utemeljitelja SDP-a na području Bjelovarsko-bilogorske Županije, Marija Ulovec – kandidatkinja za načelnicu Općine Končanica i vijećnica u Općinskom Vijeću Općine Končanica, a već prije su izašli Sandra Frčo – kandidatkinja za županicu Bjelovarsko-bilogorske županije i vijećnica u Skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije te Ivana Sabljak Murlin – kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Čazme i gradska vijećnica.

Među onima koji su izašli iz stranke su i predsjednici gradskih organizacija Grada Čazme, Garešnice i Grubišnog polja, predsjednici općinskih organizacija Ivanska, Veliki Grđevac, Velika Pisanica, Severin i Končanica, te dva člana Glavnog odbora SDP te da iz stranke izlaze svi kandidati s prošlih lokalnih izbora, osim onih iz Daruvara.

Ovo je samo mali dio kolegica i kolega, ali najžalosniji je onaj broj od preko 300 “običnih” članica i članova koji su godine pa i desetljeća veliki dio svog slobodnog vremena, entuzijazma i predanog rada uložili u izgradnju socijaldemokracije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ali i u Republici Hrvatskoj”, navodi se u priopćenju.
Citirali i predsjednika

Navode kako su razlozi za tako veliki odlazak članova i više nego poznati, a citirali su dio govora trenutnog predsjednika SDP-a Peđe Grbina i to kad je rekao “…od večeras mi smo jedan SDP. Ne želim politiku konflikta i sukoba, želim politiku u kojoj stvaramo. Već večeras prestaje biti bitno tko je za koga glasao, tko je koga podržavao”.

Objašnjavaju kako godinu dana kasnije su mnogi članovi nestaturno izbačene, gradske i županijske organizacije raspuštene, komunikacija sa članstvom ne postoji. Stava su da aktualno vodstvo provođenjem ”nepolitika” se pretvaraju u interesnu skupinu i vode stranku u propast, te da oni “ne žele držati ljestve” nekome, tko prema njima, radi sve suprotno onom zbog čega su oni ušli u stranku.

“Socijaldemokracija je u SDP-u ostala samo u imenu i ništa više. Međutim, ne odustajemo od socijaldemokracije, nastavit ćemo raditi u tom duhu za boljitak naših općina, gradova i županije. Teško je vrijeme za nas, za stranku ali ne smijemo odustati od ideje zbog koje smo davno prije ušli u SDP. Što će budućnost donijeti, ne znamo, vrijeme će pokazati”, navode u priopćenju.
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.