fbpx
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

NOVI TOMAŠEVIĆEV ČOVJEK ZAMJERIO SE MOĆNOJ POLITIČARKI: ‘Što mi j….š muža, imaš tamo te Mađare pa se s njima j….i!’

Autor: Daniel Radman

Novi član Uprave Zagrebačkog holdinga Ante Samodol poznato je ime u svijetu biznisa. Desetljeće i pol proveo je u privatnom sektoru, najviše u bankarstvu, sve dok ga ministar Ivan Šuker 2005. nije pozvao da mu bude pomoćnik u Ministarstvu financija.

Godinu potom postaje i predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), po čemu ga se i najviše pamti.

A iz tog razdoblja kruži najluđa priča vezana uz Samodola, a riječ je o u sukobu s Martinom Dalić. Naime, nije tajna da su njih dvoje u lošim odnosima, a prema Samodolovim riječima razlog je upravo njegovo djelovanje u Hanfi na što je utjecajna političarka navodno imala zamjerke.

Nije rekao ni ‘bok’

Kažemo navodno jer ovo je Samodolova verzija priče o ‘razmimoilaženju’ s Dalić, objavljena na Facebooku.

“Sigurno se još svi sjećate Hanfe i slučaja INA-MOL tijekom 2011.. I da ne ulazim u detalje na dugo i široko, Hanfa je sukladno zakonskim obvezama i ovlastima temeljito istražila ponašanje MOL-a u INI, odnosno na tržištu kapitala. Pri tome se nije štitilo niti promicalo ničije ekonomske ili političke interese. Ipak, tijekom postupka krajem kolovoza je stigao poziv za sastanak u Ministarstvo gospodarstva. Ministar je bio Đuro Popijač. Međutim, u uredu sam zatekao glavom i bradom u visokim crvenim štiklama Martinu Dalić tada u svojstvu ministrice financija. Nisam niti rekao bok, ministrica je kao iz topa ispalila : ‘Samodol, što mi j….š muža, imaš tamo te Mađare pa se s njima j….i , pusti mi muža na miru‘.

‘Samodol izmišlja’

U prvi mah nisam mogao razlučiti o čemu govori dok nije nastavila: ‘Izvoli maknuti njegovu izjavu iz zapisnika kojeg ste napravili’. Naime, Hanfa je u postupku istraživanja korporativnog upravljanja uzela izjave članova Uprave Ine i izvršnih direktora. U Zapisniku se tako pored ostalih našla i izjava muža Martine Dalić, ili drugačije, izjava člana uprave društva koje kotira na burzi za kojeg se zalaže ministrica financija kod državne agencije nadležne za nadzor tržišta kapitala. Uglavnom, suština je bila da INU vode izvršni direktori, a ne Uprava.

Žena ministrica svojim autoritetom traži samo iz njoj znanih razloga da ‘prilagodim’ zapisnik i spasimo muža. Atmosfera u kabinetu rečenog ministra koji snuždeno sjedi za niskim stolićem i trlja ruku o ruku ništa ne govoreći postaje prilično napeta. Jer, ja naravno odbijam maknuti iz Zapisnika izjavu muža i člana Uprave uz opservaciju ministrici da se odluči ili muž ili član uprave INE. Situacija u tren eksplodira i nastane bučna drama. Ministrica izuva svoje visoke crvene štikle i počne bosa poskakivati po sobi….ja odguravam sklopiva vrata kabineta i odlazim. Zapisnik nije izmijenjen, ali počinje teći naša ljubav.”

Dalić nije ni malo bila oduševljena s objavom. “To se nikada nije dogodilo i Samodol izmišlja“, poručila mu je putem medija, a isto je tvrdio i “svjedok” Popijač. “Sjećao bih se takvih situacija, ali pri zdravoj pameti tvrdim da takvog nečeg nije bilo niti je moglo biti”, bio je njegov komentar.
 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.