Foto: Pixsell

NOVI RAVNATELJ HRT-a POSLAO PISMO ZAPOSLENICIMA: Najavio formiranje novog tima pa pozvao zaposlene da se cijepe

Autor: Daniel Radman

Novoizabrani glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Robert Šveb osobnim se pismom obratio zaposlenicima HRT-a kako bi se približio i predstavio radnom kolektivu. Inače, danas je povukao svoj prvi veći potez, s uredničkog mjesta smijenjena je Uršula Tolj.

U pismu je, osim budućeg kadroviranja, osobnijim pristupom pokušao predstaviti sebe i svoja očekivanja od zaposlenika.

“Došao sam motiviran uložiti svoje iskustvo, znanje i energiju da zajedno HRT vratimo na poziciju koju javni servis treba zauzimati na hrvatskoj medijskoj sceni. Proces izbora glavnog ravnatelja bio je buran, što ukazuje na važnost javnog medijskog servisa. Svjestan te činjenice neizmjerna mi je čast služiti i voditi ovu važnu instituciju. To namjeravam raditi maksimalno savjesno i profesionalno”, najavio im je.

‘Postao sam ponosni djed’

Potom im se predstavio u kratkim crtama.

“Imam 54 godine. U braku sam 26 godina i imam dvoje djece. Odnedavno sam i ponosni djed! Neki od vas dugo me poznaju iz raznih faza mog profesionalnog života koji traje već 31 godinu od čega je dobra trećina vezana uz HRT. Bio sam, kao student, kontrolor RTV pristojbe, povlačio kabele po čitavom Prisavlju i drugdje u HRT centrima širom Hrvatske te učio zaposlenike kako koristiti prva računala. Kao vanjski dobavljač pružao sam tehničke, produkcijske, programske i savjetodavne usluge. Kratko sam bio i ravnatelj televizije. Povrh toga 20-ak godina radio sam u privatnom sektoru, uglavnom na međunarodnim tržištima. Posljednjih 13-ak godina u području stručne pomoći i menadžmenta na projektima transformacije medijskih (npr. BBC , Al Jazeera) ili tehnoloških i telekom organizacija (npr. SES). Veliki izazov bilo mi je upravljanje multikulturalnim televizijskim timovima raspoređenim diljem globusa i s godišnjim budžetima većim od ukupnog budžeta HRT-a za čitavo mandatno razdoblje”, napisao je.

Okrenuo se i budućnosti javne televizije kakvu on vidi.

“Svi smo svjesni da je proteklo dosta godina od najslavnijih dana HRT-a, što sve češće dovodi do pitanja o svrsi njegovog javnog financiranja i opstanka. Nije to samo specifičnost HRT-a jer se i brojni drugi javni servisi u Europi nalaze u sličnoj situaciji. Također, nije za to kriv samo HRT jer se medijsko okruženje drastično promijenilo, a publika se raspršila u pluralnoj ponudi velikog broja TV i radijskih kanala, a pogotovo u bespućima društvenih mreža i interneta. Upravo zbog takvog novog i složenog medijskog, komunikacijskog i društvenog okružja uloga javnog medijskog servisa nikada nije bila važnija.  Ovdje sam iz istog razloga zbog kojeg mislim da je i većina vas zaposlenika i suradnika još ovdje. Vjerujem iskreno da zajedničkim naporima možemo HRT transformirati u najjači, najprofesionalniji, najkvalitetniji i najvjerodostojniji medij u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Vjerujem i da nam svima može biti bolje, da to zaslužuju svi koji u ovoj kući rade i da to zaslužuju naši korisnici. No, da bismo u tome uspjeli moramo djelovati zajedno, udruženi oko istih ciljeva, ma koliko to u nekim trenucima bilo teško.




Pozvao zaposlenike da se cijepe

Otkrio je planove za blisku budućnost.

Uskoro ću objaviti natječaj za ravnatelje poslovnih jedinica i formirati uži tim koji želi i može izvršiti zadatke koji će pred njega biti postavljeni. Vjerujem da nam je osnovni cilj, koji bih opisao kao postizanje kvalitetnog, profesionalnog i vjerodostojnog HRT-a, ujedno i zajednički cilj. Nadam se da ćete svi svojim znanjem i iskustvom pridonijeti ostvarenju tog cilja. Želim otvorenu komunikaciju sa svima i stoga ću vrata svog ureda otvoriti za sastanke sa svim zaposlenicima i suradnicima koji žele argumentirano razgovarati, ukazati na probleme i predložiti poboljšanja. Moja vrata bit će tako otvorena svake srijede između 11:00 i 15:00 sati. Sastanci u trajanju od 20 minuta će biti u mom uredu osobno ili zbog epidemioloških mjera ili nekog drugog razloga virtualno, uz prethodni dogovor termina kod moje tajnice”, napisao je, dok je u završnom priliku pozvao sve zaposlenike da se cijepe.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.