Vlado Kos / CROPIX

Novi napadi na djelatnike Centara za socijalnu skrb

Autor: Dnevno

U tri dana zabilježena su dva nova napada na socijalne radnike, piše u utorak Jutarnji list, navodeći da broj incidenata raste nakon ubojstva u đakovakom Centru za socijalnu skrb prije dva mjeseca.

“Doći ću s kalašnjikovom i ponoviti ono što je bilo u Đakovu”, riječi su kojima se zaštitaru na ulazu u zgradu Centra za socijalnu skrb u Belom Manastiru u petak oko 13 sati obratio 39-godišnji Baranjac nakon što mu je zaštitar rekao da ga nitko u Centru ne može primiti te da dođe 26. rujna, za kada je i dobio poziv iz Centra.

“Bio sam na terenu kad me nazvala zamjenica i rekla što se dogodilo, a ja sam joj rekao da odmah obavijesti policiju, što je ona i učinila. Nakon tragedije koja se dogodila našim kolegama u Đakovu odlučili smo da ćemo sada svaku, pa čak i najbenigniju prijetnju, prijavljivati policiji, jer želimo da se tako nešto više nikada i nikome ne dogodi. U ovom slučaju sve je ostalo na prijetnji, a nije bilo ni fizičkog sukoba”, rekao je za Jutarnji list Đimi Fuštin, ravnatelj CZSS-a u Belom Manastiru.

No, iz priopćenja PU osječko-baranjske, čiji su službenici izašli na teren, jasno je da se tragedija mogla dogoditi. Kod 39-godišnjaka je, naime, pronađen čitav arsenal ilegalnog oružja, streljiva, eksplozivnih sredstava…

Ovo je drugi slučaj ozbiljnih prijetnji socijalnim radnicima u samo nekoliko dana, navodi dnevnik.

Zbog prijetnji upućenih socijalnoj radnici tijekom obiteljskog nadzora, 40-godišnji Riječanin prošli je tjedan završio u istražnom zatvoru u kojem je i zadržan da ne bi mogao ponoviti kazneno djelo ili utjecati na svjedoke.

Prijetnje, kako su nam rekli u policiji, nisu upućene izravno, nego ih je 40-godišnjak “poručio” preko kolegice, djelatnice Centra za socijalnu skrb.




Prema neslužbenim informacijama, rekao joj je da kolegici kaže da “zna gdje njezina djeca idu u školu i da će ih pregaziti autom.” To se, prema policiji, dogodilo prošle srijede, a dan nakon uslijedilo je uhićenje te je 40-godišnjak završio s kaznenom prijavom, donosi Jutarnji list.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.