Wikimedia Commons

Novi detalji bebe koju je izgrizao pas: Oštećeno moždano tkivo i kosti glave

Autor: Dnevno

U Repašu u Podravini, argetinska doga izgrizla je jednomjesečnu djevojčicu koja je s teškim ozljedama prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić jutros je za 24 sata rekao kako je beba trenutno na respiratoru, sedirana i stabilna.

“Još je teško davati prognoze jer se radi o vrlo ranoj životnoj dobi pa su moguće komplikacije nakon zahvata jer se radilo o teškim ozljedama. Nadam se da ćemo sutra biti pametniji u vezi definitivnog ishoda”, rekao je ravnatelj Roić te pojasnio kako će sutra djetetu napraviti detaljnu neurološku kontrolu (neuroimaging).

Curica je jučer zbog teških ozljeda hitno prebačena iz Koprivnice u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

“Prvi pregled u našoj bolnici obavili smo u 19 sati. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave, odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, a stradalo je i moždano tkivo. Dijete je bilo kritično”, rekao je doktor Roić.

Dodao je i da dijete staro svega 59 dana. Operacija je uspješno završila sinoć oko 21.30 sati.

“Zbrinuli smo je i prebacili na odjel intenzivne njege”, izjavio je nakon operacije.

Pas je u vlasništvu 45-godišnjeg oca toga djeteta, a u tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje, potvrdili su iz PU koprivničko-križevačke.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.