fbpx

Novi broj časopisa History.info je na kioscima!

Autor: povijest.hr

Nadamo se da ćete uživati u čitanju novog broja History.info!

Novi broj časopisa History.info stigao je u prodaju, od sada u formatu dvomjesečnika s još više zanimljivog i ilustriranog povijesnog sadržaja! Pročitajte o zanimljivim temama iz svjetske i hrvatske povijesti uz više stotina slika, grafika i zemljovida, uobičajene rubrike „nepoznato o poznatome“, „mitolov“, „povjestice – vijesti iz povijesti“, „fotokutak“ i „vremeplov“, te nove rubrike „dvorci i utvrde“ i „10 zabluda“.

U devetom broju časopisa pripremili smo za vas priču o grofu Drakuli. Ali prije nego posegnete za raspelom, moramo napomenuti da je riječ o povijesnoj osobi Vladu III. Tepešu, čiji je neobičan i težak život poslužio kao temelj za stvaranje mračne legende. Nadovezujući se na temu prethodnoga broja, predstavljamo Vam priču o vikinškim sagama, neustrašivim junacima i vjerskim obredima drevnih Skandinavaca. Junaci nisu, međutim, samo pojava iz daleke prošlosti – tomu svjedoči život Witolda Pileckog, danas uvelike zaboravljenog pripadnika poljskog pokreta otpora koji se dobrovoljno infiltrirao u zloglasni logor Auschwitz i tako Saveznicima priskrbio mnoge dragocjene podatke o Holokaustu. I Hrvatska je, naravno, imala mnogo junaka kojima se može ponositi iako su nažalost danas uglavnom zaboravljeni – priredili smo članak u čast palim junacima koji su branili Gvozdansko kraj Zrina od Turaka Osmanlija. Iz povijesti poznatih žena donosimo životopis Marije Antoanete, francuske kraljice koja je uvelike nepravedno došla na zao glas i u doba Revolucije završila pod giljotinom. Ostale teme obrađene u ovome broju su sukob klera tijekom procesa povratka kršćanstva u ranosrednjovjekovnu Britaniju te odnos čovjeka i mačke kroz povijest. U 9. i posljednjem nastavku serijala o Waffen-SS-u pročitajte o sudbini njegovih pripadnika nakon rata, veteranskim organizacijama i razvoju civilnih i vojničkih odora te organizacije.

Iz događaja koji su se dogodili ovog dvomjesečja čitajte:


iz povijesti interneta

kineski carevi

iz života hrvatskih plemića

žene u odorama

kako je prolivena plava krv

Pratite nas i na našim stranicama na Facebooku te na Twitteru, te iskoristite ponudu i uzmite godišnju pretplatu za manje od 100 kuna! Pretplatiti se možete na dva načina:
na telefon 01/5566-611

na mail: [email protected] (poslati ime i prezime, adresu, OIB, broj telefona i broj izdanja na koji se želite pretplatiti)

Nadamo se da ćete uživati u čitanju novog broja History.info!
History Issue09 COVER

Autor:povijest.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.