NOVA BALVAN REVOLUCIJA: Udarac srpskog lobija na hrvatsko pravosuđe zbog djevojke Milorada Pupovca

Autor: Ivan Babić

"Ako ćemo, kad god je netko sklon SDP-u i bude osuđen na sudu mijenjati zakone, onda možemo već sada proglasiti zakonodavni stečaj u Hrvatskoj", navodi Hodak

Nakon presude novinarki Jutarnjeg lista i potpredsjednici Hrvatskog novinarskog društva Slavici Lukić za kazneno djelo sramoćenja oglasili su se članovi Vlade, najavljujući kako će Ministarstvo pravosuđa intervenirati u Kazneni zakon vezano za kazneno djelo sramoćenja. Ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak smatra sramotnim da se radi jedne presude Vlada budi te odlučuje na promjenu Zakona. Za našeg sugovornika upravo to je javna sramota, jer prema njemu, zakon je logičan i korektan. Hodak podsjeća da je Vlada bila u opoziciji kada je sporni zakon donesen, te da su predstavnici SDP-a glasovali za njega. “Sada kada je Slavica Lukić, inače specijalist za osobno kompromitiranje, nepravomoćno osuđena, digla se galama. Ako ćemo, kad god je netko sklon SDP-u i bude osuđen na sudu mijenjati zakone, onda možemo već sada proglasiti zakonodavni stečaj u Hrvatskoj”, navodi Hodak. Uz to, istaknuo je kako bi se Vlada trebala baviti rješavanjem ratnih zločina silovanja kojih je na području Slavonije skoro tri tisuće.

Iako je uz Hodaka niz pravnih stručnjaka koji vjeruju kako je mjenjanje Zakona zbog jedne osobe nespotrebno, novinarka Lukić iza sebe ima jaki prosrpski lobi kojemu je cilj, štiteći jednu osobu, intervenirati u izmjenu hrvatskih zakona. Naime, ova dama u ljubavnoj je vezi s Miloradom Pupovcem, jednim od najpoznatijih Srba u Hrvata. Osim što je poznat, Pupovac je očigledno iznimno utjecajan pa je svoju djevojku, priča se po saborskim hodnicima, postavio u saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije. Uz potporu Milorada Pupovca iza Lukićeve stoji i odvjetnica Vesna Alaburić, koja također korijene vuče iz susjedne nam Srbije. Da ovaj trojac u priči ne bude usamljen, pobrinuo se i ministar zdravlja Rajko Ostojić koji čvrsto stoji iza novinarke. Utjecajan i moćan srpski lobi odlučio se u zaštiti novinarke napasti hrvatsko pravosuđe, a spremni su otići toliko daleko da, štiteći njezine interese, udaraju na hrvatsko pravosuđe u smislu promjene zakona. Koliko su spremni skretati pažnju sa vrućih tema koje muče hrvatsko društvo, govori i činjenica da se u cijelu priču uključila ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, preuzimajući ulogu ministra pravosuđa te upozoravajući na potrebu promjene spornog zakona. Ipak, kako doznajemo Poliklinika Medikol (od kojega je Lukić izgubila spor), sve ovo ne misli gledati prekriženih ruku pa pripremaju čak 36 tužbi, ne samo protiv ministra već i protiv medija koji su ih napali. Ipak, iz ove medijsko-pravno-političke zavrzlame, osim što se da zaključiti kako je snažan prosrpski lobi u Lijepoj našoj, može se vidjeti i na koji način Vlada puca iz pištolja na vodu skrećući pažnju s problema koji muče hrvatski narod. Jednako tako, nameće se pitanje kako to da vladajući tako hitro reagiraju na slučaj Lukićeve, dok već mjesecima ignoriraju zahtjeve Stožera za obranu hrvatskog Vukovara za referendumom o ćirilici, a za čim je volju izrazilo skoro 700 tisuća Hrvata.

Podsjetimo, zagrebački Općinski sud krajem ožujka proglasio je novinarku krivom zbog kaznenog djela sramoćenja, te je tako u Hrvatskoj donesena prva nepravomoćna presuda za javno sramoćenje. Povod za prvu nepravomoćnu presudu za sramoćenje je tužba protiv Slavice Lukić koju je podnijela Ivanka Trstenjak Rajković, suvlasnica privatne Poliklinike Medikol. Slavica Lukić tužena je i osuđena zato što je iznijela da je privatna poliklinika Medikol od studenog 2007. pa do kraja 2013. dobila iz sredstava HZZO-a 500 milijuna kuna. U tekstu iz veljače 2013., novinarka je ustvrdila da je Medikol, unatoč ogromnom prihodu javnog novca, nestabilna ustanova. 

Bilo kako bilo, ostaje vidjeti tko će u ovom okršaju pravne države Hrvatske i srpskog klana, izvući ‘deblji’ kraj!

Autor:Ivan Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.