Facebook/Screenshot

NOVA AFERA MINISTRICE ŽALAC: Može li ovo biti slučajno?

Autor:

Luksuzni Mercedes E klase, vrijedan minimalno 50 tisuća eura mjesecima stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice Gabrijele Žalac, rezime je to priče koja ne prestaje intrigirati hrvatsku javnost. Možda bi ovo bio tek jedan u nizu propusta ministrice regionalnog razvoja, stoga što vozilo nije prijavila u imovinsku karticu, ukoliko uistinu jest njezino da se priča nije popela na veću razinu.

Naime, tvrtke Jolly Auto Line d.o.o. iz Šibenika početkom ožujka dobila je natječaj iz kojega proizlazi da moraju isporučili 20 zglobnih autobusa također marke Mercedes splitskom Prometu, a 85 posto nabave sufinancirano je iz europskih fondova, dok je potpis na ugovor stavila upravo Žalac. Slučajno ili ne, Mercedes kojega su novinari Jutarnjeg lista ovjekovječili pred kućom u Vinkovcima u vlasništvu je iste tvrtke, a kako se do sada moglo saznati nije poznato je li riječ o vlasništvu obitelji Žalac, ili je pak vozilo rentano, a da priča bude misteriozna pobrinula se i sama ministrica koja vjerojatno više niti sama nije sigurna koja je prava verzija ove zapetljane štorije.

Luksuzno vozilo predstavnicima medija neuspješno je objasnio i suprug Mario, kojega su susjedi inače viđali za volanom skupocjenog Mercedesa, kako se on ondje našao sa skromnom plaćom od 3000 kuna nije poznato. Sve u svemu, priča oko Mercedesa sve je nelogičnija i budi niz sumnji, doda li se tome podatak kako tvrtka Jolly Auto Line u vlasništvu Josipa Stojanovića Jollyja aplicira na natječaje koji su pod palicom ministrice tada zaista možemo govoriti o spletu čudnovatih okolnosti.

Inače, spomenimo da je Žalac u listopadu prošle godine potpisala već spomenuti ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Prometu, ujedno valja reći kako ministrica nije opovrgavala svoje poznanstvo sa šibenskim poduzetnikom. Inače, Jollyjeva tvrtka koja se bavi rentanjem vozila može se okarakterizirati kao dobrostojeća.

Naime, prema podacima Poslovne Hrvatske s manje od milijun kuna prihoda u 2015.godine, te tri milijuna kuna u narednoj godinu, u 2017.godini bilježe sedam milijuna kuna prihoda, dok većinu čine Mercedesova vozila B klase i Smartovi, svi u starosti do dvije godine. Zanimljivo, ministrica Žalac bila je jedan od uzvanika na otvorenju Stojanovićeva hotela Olympia Sky u srpnju prije dvije godine.

Hotel s 300 ležaja vrijedan 172 milijuna kuna  sagrađen je kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Stojanović ravna sa 17 milijuna eura povezan je s 18 tvrtki, a oni koji ga poznaju opisuju ga kao ljubitelja skupocjenih automobila.

 

 

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.