Noć provedite uz prekrasno nebo i Lovrine suze

Autor: Z.T.

Od ponoći 11. kolovoza moći će biti najvidljivije sve do jutra 12. kolovoza

Kiša Perzeida, poznatija pod nazivom suze sv. Lovre od ponoći 11. kolovoza moći će biti najvidljivije sve do jutra 12. kolovoza. Sveti Lovro kršćanski je svetac rođen oko 225. godine u današnjoj Španjolskoj. Završio je školu u Zaragozi i tamo sreo papu Siksta II. Siksto ga je poveo u Rim sa sobom i ondje ga zaredio za arhiđakona rimske crkve.

Na toj dužnosti sveti Lovro bio je odgovoran za sve crkvene riznice, bavio se bibliotekarstvom te je sačinio popis svih članova rane Crkve i popis skrivenog crkvenog blaga. Mjesec koji je u ovom trenutku samo tanki srpić i koji će zaći iza ponoći, svojom svjetlošću neće ometati vidljivost meteora pa su ove godine idealni uvjeti za opažanje Perzeida.- javlja Hrvatski astronomski savez.

Autor:Z.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.