fbpx
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

NJIMA JE TOMAŠEVIĆ PREPUSTIO OBRAZOVANJE VAŠE DJECE! Aktivisti, donatori, nastavnici: Intrigantni detalji članova novog Povjerenstva

Autor: Iva Međugorac

Nakon što je novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ljetos najavio uvođenje Građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavnu aktivnost u gradske osnovne i srednje škole, u službenom glasniku Grada Zagreba donesen je Zaključak o osnivanju Povjerenstva za izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje. Dokument potpisuje upravo gradonačelnik, a njime je definirano tijelo za izradu nastavnog programa za predmet koji je još ljetos izazivao ozbiljne polemike u javnom prostoru.

Povjerenstvo bi kako za sada stvari stoje trebalo biti sastavljeno od devet ljudi, a vodit će ga Tomislav Reškovac, nekadašnji izvršni direktor Instituta Otvoreno društvo-Hrvatska, podružnice međunarodne nevladine organizacije Georgea Sorosa. Reškovac je uz ostalo bio član Nacionalnog vijeća za obrazovanje i Izvršnog nacionalnog odbora za strategiju i obrazovanje, bio je i dio Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme i projektni ekspert pri Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Uz njega, u Povjerenstvu sjede Nikola Baketa, Karin Doolan, Tina Đaković, Ani Grbin Janović, Gordana Ljubas, Ivan Plazonić, Ana Šutalo Barić te Lucija Topolovec.


Topolovec je studentica Pravnog fakulteta i članica NO Europske udruge studenata prava na razini Hrvatske te bivša predsjednica Savjeta mladih Grada Zagreba koja je na poslednjim okalnim izborima sudjelovala na listi stranke pokojnog Milana Bandića.

Doolan i Baketa surađivali su na Institutu za društvena istraživanja te ih se može pronaći na popisu donatora platforme Možemo!, Janović je knjižničarka u Osnovnoj školi Gornje Vrapče. u Povjerenstvu je i Đaković aktivistica Kuće za ljudska prava, ali i učiteljica hrvatskog jezika Ljubas te nastavnice Plazonić i Šutalo Barić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.